Generalul Petrescu, șeful SMAp, întrevedere cu colonelul Keith A. Derbenwik, noul atașat militar al SUA la București

Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, întrevedere la sediul Statului Major al Apărării, cu colonelul Keith A. Derbenwik. Sursă foto: Daniel Petrescu Facebook
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, întrevedere la sediul Statului Major al Apărării, cu colonelul Keith A. Derbenwik. Sursă foto: Daniel Petrescu Facebook

Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, a avut o întrevedere la sediul Statului Major al Apărării, cu colonelul Keith A. Derbenwik,  noul atașat militar al SUA la București.

Colonelul Keith A. Derbenwik, noul atașat militar al SUA la București se află la început de mandat, prilej cu care Șeful Statului Major al Apărării din România i-a urat „bun venit”. Cei doi au discutat despre „modalitățile de punere în aplicare a proiectelor bilaterale”.

Șeful Armatei române a subliniat că Armata noastră „a beneficiat de sprijinul constant și consistent acordat de aliații noștri de peste Ocean” și a dat asigurări în ceea ce privește consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, că acesta reprezintă o prioritate pentru noi.

„L-am primit astăzi, la sediul Statului Major al Apărării, pe noul atașat militar al Statelor Unite ale Americii la București, colonelul Keith A. Derbenwik, aflat la început de mandat.

I-am urat ,,Bun venit în România” și mi-am exprimat încrederea că vom continua excelenta colaborare pe care am avut-o și cu predecesorul său. În virtutea parteneriatului strategic dintre țările noastre, am discutat modalitățile de punere în aplicare a proiectelor bilaterale și în context aliat. În ultimii ani, #ArmataRomâniei a beneficiat de sprijinul constant și consistent acordat de aliații noștri de peste Ocean, inclusiv în timpul misiunilor în teatrele de operații, al exercițiilor multinaționale sau în cadrul NATO.

Consolidarea cooperării transatlantice, la nivel militar, dintre România și partenerii strategici americani reprezintă o prioritate pentru #ArmataRomâniei”, a transmis generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, pe pagina oficială de Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel