Generalul Petrescu, șeful SMAp, întrevedere cu colonelul Keith A. Derbenwik, noul atașat militar al SUA la București

DefenseRomania Team / 20 aug 2020 / 17:58
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, întrevedere la sediul Statului Major al Apărării, cu colonelul Keith A. Derbenwik. Sursă foto: Daniel Petrescu Facebook
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, întrevedere la sediul Statului Major al Apărării, cu colonelul Keith A. Derbenwik. Sursă foto: Daniel Petrescu Facebook

Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, a avut o întrevedere la sediul Statului Major al Apărării, cu colonelul Keith A. Derbenwik,  noul atașat militar al SUA la București.

Colonelul Keith A. Derbenwik, noul atașat militar al SUA la București se află la început de mandat, prilej cu care Șeful Statului Major al Apărării din România i-a urat „bun venit”. Cei doi au discutat despre „modalitățile de punere în aplicare a proiectelor bilaterale”.

Șeful Armatei române a subliniat că Armata noastră „a beneficiat de sprijinul constant și consistent acordat de aliații noștri de peste Ocean” și a dat asigurări în ceea ce privește consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, că acesta reprezintă o prioritate pentru noi.

„L-am primit astăzi, la sediul Statului Major al Apărării, pe noul atașat militar al Statelor Unite ale Americii la București, colonelul Keith A. Derbenwik, aflat la început de mandat.

I-am urat ,,Bun venit în România” și mi-am exprimat încrederea că vom continua excelenta colaborare pe care am avut-o și cu predecesorul său. În virtutea parteneriatului strategic dintre țările noastre, am discutat modalitățile de punere în aplicare a proiectelor bilaterale și în context aliat. În ultimii ani, #ArmataRomâniei a beneficiat de sprijinul constant și consistent acordat de aliații noștri de peste Ocean, inclusiv în timpul misiunilor în teatrele de operații, al exercițiilor multinaționale sau în cadrul NATO.

Consolidarea cooperării transatlantice, la nivel militar, dintre România și partenerii strategici americani reprezintă o prioritate pentru #ArmataRomâniei”, a transmis generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, pe pagina oficială de Facebook.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy