Generalul Petrescu a mulţumit Olandei pentru sprijinul acordat României în domeniul operaţional şi logistic al Patriot

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a efectuat, în zilele de 3 și 4 martie, o vizită oficială în Regatul Țărilor de Jos. În cadrul vizitei, șeful Armatei a mulțumit Olandei pentru sprijinul operațional și logistic oferit României în integrarea Patriot. Olanda deține și ea performantele sisteme americane.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu s-a întâlnit cu șeful Statului Major olandez al Apărării, amiralul Rob Bauer, pe care l-a felicitat pentru funcția de președinte al Comitetului Militar al NATO, pe care o va ocupa începând din luna iunie, se arată într-un comunicat al MApN.

Cei doi șefi ai Apărării au discutat despre cooperarea dintre România și Olanda în cadrul NATO, al Uniunii Europene și în plan bilateral. Șeful SMAp i-a mulțumit omologului său pentru sprijinul acordat de Olanda în domeniul operațional și logistic pentru sistemele de apărare antirachetă PATRIOT, domeniu în care Haga deține o expertiză îndelungată, și pentru angajamentul de a participa cu personal la Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est de la Craiova.

Șeful Statului Major al Apărării a vizitat și Comandamentul Întrunit al Forțelor Aliate de la Brunssum, unde a discutat cu comandantul acestei importante structuri NATO, generalul Jörg Vollmer, și cu generalul de brigadă Jan Blacquiere, director pentru Cooperare Militară Internațională.

Convorbirile au vizat postura NATO de descurajare și apărare pe flancul estic, planurile de apărare și exercițiile aliate din acest an, contribuțiile din teatrele de operații, realizările JFC Brunssum, considerat un deschizător de drumuri în cadrul NATO, dar și operaționalizarea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est, din România.

În cadrul vizitei, generalul-locotenent Daniel Petrescu s-a întâlnit și cu reprezentanții contingentului românesc de la JFC Brunssum, pe care i-a felicitat pentru activitatea și rezultatele obținute.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel