Generalul Nicolae Ciucă, la „Bucharest Forum 2018"

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat astăzi 10 octombrie la a șaptea ediție a „Bucharest Forum 2018".

„Bucharest Forum 2018" este organizată de Institutul Aspen România și s-a desfășurat anul acesta la Cercul Militar Naţional şi având ca temă „When East meets West: Collision, Collusion or Cooperation?".

Există o evidentă relevanţă atunci când coliziunea, complicitatea sau cooperarea apar în analiza cu privire la mediul de securitate european. În plus, se poate argumenta că în Europa de Est toate trei conceptele coexistă într-un paradox mai degrabă strategic. Cu toate acestea, vreau să subliniez importanţa angajamentului, consider că are o mare relevanţă pentru condiţiile actuale şi viitoare ale mediului de securitate regional. Recent, în cadrul Summit-ului NATO, a fost recunoscută contribuţia importantă a României ca furnizor de securitate şi au fost salutate evoluţiile importante ale capabilităţilor militare române.

De asemenea, începând cu luna ianuarie a anului viitor, România îşi va asuma preşedinţia UE şi va fi nevoie de angajament şi determinare pentru a stimula energiile europene în abordarea unei game vaste de domenii şi dimensiuni actuale şi viitoare. Fără îndoială, România are, în ecuaţia timp-spaţiu, două atribute importante pentru viitorul mediu european de securitate, un pivot relevant în Europa de Est şi în bazinul Mării Negre şi o ancoră de stabilitate trans-atlantică [...]" a subliniat generalul Nicolae Ciucă în cadrul panelului „Vortex european de securitate".

Forumul este o platformă pentru dezbaterea intereselor, abordărilor și obiectivelor conflictelor potențiale și existente, implicațiile și rezultatele acestora, modalități de maximizare a beneficiilor potențiale, atenuarea impactului negativ rezultat precum şi căutarea unor oportunităţi unice pentru dialogul dintre Est şi Vest într-un context de transformare globală.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel