Generalul Mark Milley: Peste 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi pe frontul din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Peste 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a estimat miercuri şeful de stat major al SUA, generalul Mark Milley, adăugând că pierderile sunt probabil similare de partea ucraineană, relatează France Presse.

"Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi", a declarat generalul Milley, care s-a exprimat în faţa New York Economic Club. "Probabil acelaşi lucru (este valabil) de partea ucraineană", a adăugat el.

Cifrele date de generalul Milley, care nu au putut fi confirmate independent, sunt cele mai precise furnizate până în prezent de Washington, notează AFP.

Înaltul responsabil militar american şi-a exprimat totodată speranţa că vor avea loc negocieri pentru a pune capăt războiului, considerând că victoria militară nu este posibilă nici pentru Rusia şi nici pentru Ucraina.

"Trebuie să existe o recunoaştere reciprocă a faptului că victoria militară nu este probabil obţinută, în sensul propriu al cuvântului, prin mijloace militare şi, prin urmare, trebuie să ne uităm la alte mijloace", a spus generalul Milley. Potrivit acestuia, există "o fereastră de oportunitate pentru negociere".

Comentariile sale intervin în timp ce Rusia şi-a ordonat trupelor să se retragă din oraşul Herson în sudul Ucrainei, o lovitură dură pentru campania militară a Moscovei, notează AFP.

Dar Kievul a reacţionat cu prudenţă, considerând că este puţin probabil ca armata rusă să părăsească acest oraş strategic fără luptă.

La rândul său, preşedintele american Joe Biden a sugerat că retragerea este dovada că Moscova are "probleme reale" pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel