Generalul Mark Milley: E puţin probabil ca Ucraina să îi poată îndepărta pe ruşi din toate teritoriile pe care le ocupă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Şeful statului major american, generalul Mark Milley, a estimat miercuri drept puţin probabil, cel puţin pe termen scurt, ca Ucraina să poată îndepărta militar Rusia din toate teritoriile pe care le ocupă în ţară, inclusiv din Crimeea, relatează AFP.

Atacurile Rusiei asupra infrastructurii Ucrainei sunt o campanie de "teroare" și "crime de război", ca urmare a eșecului total pe câmpul de luptă al forțelor ruse, a declarat miercuri cel mai înalt general american.

,,Rusia alege să își folosească timpul pentru a încerca să își regrupeze forțele și impune o campanie de teroare, o campanie de suferință maximă asupra populației civile ucrainene, pentru a învinge moralul ucrainenilor", a declarat Mark Milley.

,,Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, expulzându-i pe ruşi din toată Ucraina inclusiv (...) Crimeea, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este foarte ridicată din punct de vedere militar'', a spus generalul.

Statele Unite vor sprijini Ucraina în eforturile sale de a se apăra împotriva forțelor rusești invadatoare atât timp cât va fi nevoie, au mai spus liderii militari americani de rang înalt, adăugând că depinde de Kiev să stabilească când și cum să negocieze cu Moscova.

"Ucraina va continua să reziste. Ucraina nu va da înapoi", a declarat generalul, adăugând că Ucraina este liberă, "și vrea să rămână liberă".

Atât Milley, cât și secretarul apărării, Lloyd Austin, au declarat că Statele Unite vor sprijini Ucraina "atât timp cât va fi nevoie".

Mark Milley a mai spus cu acest prilej că China ar comite o 'eroare strategică' atacând Taiwanul, similară celei comise de Rusia în Ucraina.

,,Cred că acest lucru ar fi imprudent. Ar fi o eroare politică, o eroare geopolitică, o eroare strategică, similară erorii strategice comise de (preşedintele rus Vladimir) Putin în Ucraina'', a declarat şeful statului major american răspunzând unei întrebări.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel