Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, învestit la conducerea SMFA. Forțele Aeriene Române au un nou comandat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul-maior Leonard-Gabriel BARABOI și Angel Tîlvăr / Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forţelor Aeriene
Generalul-maior Leonard-Gabriel BARABOI și Angel Tîlvăr / Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forţelor Aeriene

Luni, 27 mai, la sediul SMFA, a avut loc ceremonia de învestire a șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi.

Tot în cursul acestei zile a fost numit în funcție noul director al Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Valentin Brînzei, noul șef al Secției Asistență Religioasă a Statului Major al Apărării, preotul militar Sorin Pitic, precum și alți ofițeri și subofițeri din Statul Major al Apărării.

 

 

Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi ocupa, din 29 noiembrie, funcția de comandat (împuternicit) al Forțelor Aeriene Române.

Învestirea generalului-maior Leonard-Gabriel Baraboi în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene a avut loc în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

Ministrul apărării naționale a salutat numirea în funcție a generalului-maior Baraboi și i-a urat succes în noua sa misiune.

Angel Tîlvăr a amintit faptul că Forțele Aeriene se află în plină etapă de derulare a programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 și se pregătesc pentru cel mai important program de achiziții din istoria Armatei României, aeronavele de generația a V-a, F-35. De asemenea, ministrul a apreciat că este esențială operaționalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană Patriot.

„Sunt convins, domnule general-maior Baraboi, că veți reuși să mențineți pentru Forțele Aeriene Române cursul planificat și așteptat, cel care duce către atingerea statutului de categorie de forțe a secolului XXI, dotată cu tehnologie de ultimă generație, încadrată cu oameni cu înalte competențe în utilizarea acesteia, care au la dispoziție resursele de care au nevoie și, cel mai important, care sunt  motivați să își îndeplinească la cele mai înalte standarde misiunile încredințate”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

În cadrul festivității, șeful Statului Major al Apărării a prezentat principalele repere profesionale din biografia noului șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, și i-a urat, la rândul său, succes în noua funcție. Generalul Vlad a subliniat că, în contextul procesului de consolidare accelerată a capacității defensive a Armatei României, „avem în derulare proiecte majore care privesc într-o măsură semnificativă Forțele Aeriene. Rolul dumneavoastră în derularea acestora este determinant. Rămâneți fidel motto-ului: cine crede în zbor e stăpân peste zare. Misiunea noastră comună este să păstrăm suveranitatea zării naționale”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.       

Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi (1974) a absolvit Liceul Militar ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza în anul 1993. A urmat cursurile Institutului Militar de Aviaţie ,,Aurel Vlaicu” de la Boboc, pe care a absolvit-o în anul 1998.

În domeniul studiilor civile, a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială, specialitatea Echipamente şi instalaţii de bord din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti în anul 2000.

De-a lungul carierei, Leonard-Gabriel Baraboi a fost pilot pe MiG-21, MiG-21 LanceR și pilot şef la Baza 95 Aeriană. De asemenea, a îndeplinit funcţii precum instructor pentru securitatea zborului, comandant de patrulă, comandant escadrilă și comandant bază aeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel