Generalul Gherasimov ar fi fost rănit în Ucraina. Trupele ruse încearcă evacuarea șefului Statului Major rus

Ionel Copcea |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Agenția de presă ucraineană Unian a informat, pe 01.05.2022, citând declarațiile jurnalistului militar Alexander Shulman, că șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a fost rănit în Ucraina.

Potrivit declarațiilor jurnalistului, generalul, în vârstă de 66 de ani, a fost rănit la piciorul drept, fără ca viața acestuia să fie pusă în pericol. Trupele ruse încearcă evacuarea acestuia din apropierea localității Izium din Ucraina.

Deocamdată, oficialii de la Moscova nu au comentat aceste informații.

După cum a anunțat agenția ucraineană, Gherasimov se afla, împreună cu alți militari, într-un punct de comandă, care a fost atacat de trupele ucrainene. Se pare că, în timpul atacului, și-au pierdut viața 20 de persoane.

Mass-media din Ucraina a informat, încă de la sfârșitul lunii aprilie, că generalul Gherasimov a sosit personal în localitatea Izium, pentru a prelua conducerea trupelor ruse din Donbas.

Reprezentanții de la Kiev afirmă că, de la începutul agresiunii rusești, au fost răniți peste 10 comandanți ruși cu funcții înalte, inclusiv cel puțin șase generali.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel