Generalul Ionel Ciucă se întoarce la şefia Armatei

S.I. Catalin |
Data publicării:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Curtea de Apel București a decis să respingă cererea făcută de Ministerul Apărării Naționale făcută împotriva decretului semnat de președintele României, prin care mandatul generalului de armată Ionel Ciucă, la șefia armatei era prelungit cu încă un an.

„Respinge, in temeiul art.5 alin. (1) lit. b) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, actiunea formulata de catre reclamantul Ministerul Apararii Nationale prin ministrul apararii nationale, in contradictoriu cu paratii Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, avand ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018, ca fiind inadmisibila in privinta controlului judecatoresc in contenciosul administrativ asupra actelor de comandament militar definite de art.2 alin.1 lit.l) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ", se arată în minuta instanţei. Generalul Nicolae Ciucă urmează să se întoarcă la şefia Armatei, deoarece in acest moment sentinta de suspendare a decretului prin care mandatul acestuia fusese prelungit, încetează.

Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar este puțin probabil ca aceasta să mai fie schimbată de judecătorii de la Curtea Supremă. Dacă decizia va deveni definitivă atunci generalul Ciucă se va putea întoarce în funcția deținută anterior, și anume de cea de șef al Statului Major General al Armatei Române.

Există și voci din lumea justiției care susțin că generalul Ciucă se va putea întoarce mult mai repede deoarece ordinul de suspendare emis de Curtea de Apel București, a decretului președintelui României, a fost valabil doar pe perioada judecării fondului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel