Generalul Ciucă: Armata României va susţine şi pe viitor exerciţiile NATO

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat joi, 30 mai, alături de comandantul Grupului NATO de comunicaţii şi informatică, generalul-maior Wolfgang Renner, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului "Steadfast Cobalt 2019", cel mai complex exerciţiu al NATO.

Generalul Ciucă şi generalul-maior Wolfgang Renner s-au adresat militarilor care au luat parte la exerciţiu şi au vizitat zonele de lucru ale specialiştilor militari din diferite ţări ale Alianţei.

De asemenea, le-au fost prezentate capabilităţile tehnicii folosite în exerciţiu.

Generalul-maior Renner a mulţumit Armatei României pentru suportul permanent oferit, a reiterat importanţa exerciţiilor NATO, care aduc împreună militari şi tehnică ale Alianţei ce acţionează în mediile terestru, maritim, aerian şi cibernetic.

De asemenea, el a precizat că instruirea comună ajută la îmbunătăţirea practicilor, procedurilor şi a experienţei militarilor participanţi şi că exerciţiile NATO sunt transparente, defensive şi planificate corespunzător, se arată într-un comunicat transmis DefenseRomania.

La rândul său, generalul Nicolae Ciucă le-a mulţumit militarilor participanţi la exerciţiu pentru implicare şi determinare şi a menţionat că Armata României va susţine şi pe viitor exerciţiile Alianţei, atât de necesare pentru realizarea interoperabilităţii în cadrul NATO.

Acesta a precizat că obiectivele asumate în cadrul instrucţiei în comun trebuie evaluate în mod realist, în contextul schimbărilor continue în tehnologia aferentă domeniului.

Exerciţiul ,,Steadfast Cobalt 2019" este unul de certificare a structurilor NATO de comunicaţii şi informatică şi are ca obiective principale testarea şi evaluarea interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii şi informatice, în sprijinul structurii de comandă şi forţe ale NATO, angajate într-o operaţie Aliată majoră de apărare colectivă în estul Europei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel