Generalul american Mark Milley: Primul sistem de rachete HIMARS va fi transferat în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul american Mark Milley, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în timpul unei reuniuni la sediul NATO a ţărilor din "grupul de contact" înfiinţat de SUA pentru a ajuta Ucraina, ca primul sistem american de rachete HIMARS va fi transferat în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie.

Cu siguranţă Ucraina îşi dorește ca sistemul de rachete cu lansare multiplă (MLRS) Himars, oferit de Statele Unite, să fie acum pe câmpul de luptă, dar oficialii de la Pentagon au subliniat anterior că este necesară o instruire cuprinzătoare pentru a se asigura că sistemele de rachete sunt utilizate eficient împotriva forțelor rusești.

Generalul Mark Milley, a declarat miercuri că, în timp ce patru dintre sistemele Himars sunt pregătite să fie livrate Ucrainei, procesul de pregătire a mai multor militari ucraineni continuă.

Himars este un "sistem foarte sofisticat cu rază lungă de acțiune", a declarat Milley reporterilor. "Trebuie să îi certificăm pe acești militari pentru a ne asigura că știu cum să folosească sistemul în mod corespunzător", a spus Mark Milley.

Acest lucru înseamnă că în câteva săptămâni trupele ucrainene vor avea în luptă artilerie antrenată, cu rachete cu rază lungă de acţiune, a adăugat Milley, citat de BBC. Generalul a făcut remarcile alături de secretarul Apărării, Lloyd Austin, la sediul NATO din Bruxelles.

Sistemul Himars poate lansă cu precizie mai multe rachete ghidate asupra unor ţinte aflate la o distanţă de până la 70 km - mult mai departe decât artileria de care dispune în prezent Ucraina.

SUA a declarat anterior că a fost de acord să furnizeze sistemul numai după ce a obţinut asigurări din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că armele nu vor fi folosite pentru a ataca ţinte din interiorul Rusiei.

Potrivit Epoch Times, generalul Milley a mai susţinut că SUA şi aliaţii au instruit 60 de membri ai personalului ucrainean pe sistemul Himars, 420 pe obuziere M777 precum şi alţii pe transportoare blindate de trupe şi sisteme aeriene fără pilot.

Totodată, potrivit lui Milley, comunitatea internaţională a furnizat 97.000 de sisteme antitanc - mai mult decât numărul tancurilor existente în lume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel