După modelul scandalului din Franţa, 120 de generali americani pun sub semnul întrebării sănătatea mintală a lui Biden

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Joe Biden, sursă foto: Joe Biden Facebook
Joe Biden, sursă foto: Joe Biden Facebook

Un grup numit „Flag Officers 4 America” a lansat o scrisoare semnată de 124 de foști lideri militari – generali şi amirali din Armata SUA – care pun sub semnul întrebării rezultatul alegerilor din 2020 și sănătatea fizică și mintală a președintelui Joe Biden, dar trag un semnat de alarmă că există un conflict între susţinătorii socialismului şi marxismului şi susţinătorii libertăţii şi drepturilor constituţionale.

Publicaţia americană BusinessInsider a publicat ieri un articol în care precizează că peste 120 de foști lideri militari au semnat o scrisoare deschisă care pare să promoveze o falsă teorie a conspirației conform căreia alegerile din 2020 au fost trucate și care pune sub semnul întrebării capacitatea mentală a președintelui Joe Biden.

O scrisoare după modelul celor semnate mai mai mulţi foşti şi actuali militari din Armata Franţei


Amintim că, guvernul președintelui francez Emmanuel Macron a reacționat dur după ce un grup de militari, atât în activitate, cât şi în rezervă, au semnat două scrisori consecutive  prin care avertizau că există posibilitatea declanşării unui „războiul civil” dacă problema ’’islamismul şi a hoardele din suburbii” care supun o parte a teritoriului unor ”dogme contrare Constituţiei Franceze, nu este rezolvată.

„Fără alegeri corecte şi oneste care să reflecte cu exactitate 'voinţa poporului', Republica noastră constituţională este pierdută”, au precizat aceştia. „Integritatea alegerilor cere asigurarea unui vot legal exprimat şi numărat pe cetăţean.Voturile legale sunt identificate de echipele de control aprobate de legiuitorul statului folosind documente de identificare guvernamentale, verificarea semnăturilor etc’, se spunea scrisoarea publicată marți de „Flag Officers 4 America” și semnată de 124 foști amirali și generali din Armata SUA.

„Ne aflăm într-o luptă pentru supravieţuirea noastră ca republică constituţională, o luptă cum nu a mai fost vreuna, niciodată de la înfiinţarea noastră, în 1776. Conflictul este între susţinătorii socialismului şi marxismului şi susţinătorii libertăţii şi drepturilor constituţionale’’, au precizat foştii oficiali ai armatei SUA.

,,FBI și Curtea Supremă trebuie să acționeze rapid atunci când sunt scoase la iveală neregulile electorale și să nu le ignore, așa cum s-a întâmplat în 2020.Supravieţuirea naţiunii noastre şi libertăţile sale pe care le preţuim, drepturile şi valorile istorice sunt în joc", a spus aceştia.

Ofiţerii, printre care fostul consilier de securitate naţională al preşedintelui Ronald Reagan, John Poindexter, fostul subsecretar adjunct al apărării preşedintelui George W. Bush, William Gerald Boykin, şi generalul de brigadă în retragere Donald Bolduc au criticat metodele „tiranice” radicale ale lui Biden de a ocoli Congresul şi de a semna numeroase ordine executive de anvergură.

„În cadrul unui Congres Democrat şi al Administraţiei actuale, ţara noastră a luat o turnură puternică către stânga, spre socialism şi a adoptat o formă marxistă de guvernare, tiranică”, au scris ofiţerii.

În scrisoare, semnatarii, dintre care mulți sunt în retragere de zeci de ani, au abordat, de asemenea, îngrijorări legate de sănătatea lui Biden.

"Starea mintală și fizică a comandantului în șef nu poate fi ignorată. El trebuie să fie capabil să ia rapid decizii de securitate națională ", se spunea în scrisoare. 

Potrivit BusinessInsider, Departamentul Apărării a refuzat să comenteze aceste informaţii.

De-a lungul campaniei electorale din 2020, fostul președinte Donald Trump a pus constant sub semnul întrebării sănătatea și aptitudinile lui Joe Biden de a fi preşedintele SUA, numindu-l în repetate rânduri „Sleepy Joe”.

La începutul acestei luni, medicul personal al lui Biden, doctorul Kevin O'Connor, a publicat un raport privind sănătatea președintelui, precizând că acesta este un „bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 77 de ani, care este apt să îndeplinească cu succes atribuțiile de președinție al SUA."

Biden este cel mai în vârstă preşedinte american din istorie, iar Casa Albă a declarat săptămâna aceasta că acesta va fi supus anul acesta unui control medical complet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel