General ucrainean: Nu va exista nicio retragere de trupe militare din Donbas. Nu este profitabil pentru Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, generalul de armata Mykola Malomuzh, a declarat într- un interviu acordat  publicaţiei Fakty că retragerea trupelor nu va avea succes în Donbas.

Potrivit acestuia, în ciuda acordurilor cu țările UE, Rusia și milițiile separatiste din Donbas intenționează să perturbe procesul de retragere, întrucât nu este benefic pentru acestea.

Generalul este convins că autoritățile ruse intenționează să impulsioneze condițiile lor și vor încerca să convingă partenerii europeni, în special Germania și Franța, să facă presiuni asupra Ucrainei.

Ei vor spune: ,,În Ucraina este război, oamenii mor, iar Ucraina nu vrea să-l oprească. Trebuie să încercăm să convingem autoritățile ucrainene să vină la punerea în aplicare a formulei", a spus Malomuzh, referindu-se la implementarea formulei Steinmeier, care implică un statut special pentru Donbas.

Malomuzh a declarat că cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron sunt pregătiți să facă unele concesii, dar, în același timp, și-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece nu va rezolva conflictul militar din Donbas.

Este necesar să se ajungă la un nou nivel de negocieri pentru a atinge orice progres în această situație și este esențial să transmitem țărilor occidentale că Donbasul este un „punct fierbinte de pe glob" și simbolizează confruntarea dintre Rusia și țările NATO, a concluzionat generalul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel