General ucrainean: Nivelul amenințării militare din direcţia Belarus crește constant. Inamicul caută să stabilească viitoarele ținte de pe teritoriul Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-31 rusesc, avioane folosite intens în operațiunile cu iz terorist de bombardare a centrelor energetice și civile de către Rusia în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
MiG-31 rusesc, avioane folosite intens în operațiunile cu iz terorist de bombardare a centrelor energetice și civile de către Rusia în Ucraina. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Exerciţiile militare din Belarus la care participa avioane de cercetare și avioane de atac MiG-31K, care sunt purtătoare de rachete hipersonice "Kinzhal", sunt efectuate pentru a stabili cu exactitate viitoarele ținte de pe teritoriul Ucrainei, a declarat de comandantul Forțelor Întrunite ale Ucrainei, general-locotenentul Serghei Naiev.

,,Aceste exerciţii se desfășoară cu unicul scop de a stabili viitoarele ținte de pe teritoriul Ucrainei, care sunt destinate atacurilor cu rachete de către agresor. Dar, în consecință, luăm toate măsurile pentru a reduce acest nivel de amenințare", a declarat generalul Naiev.

De asemenea, el a adăugat că Divizia a 2-a de Pușcași a Armatei 1 Tancuri și un grup de aviație al Forțelor Aerospațiale Ruse (VKS) sunt acum concentrate pe teritoriul Belarusului.

Există, de asemenea, unități înarmate cu rachete balistice "Iskander", a spus generalul ucrainean.

Moscova şi Minskul au înfiinţat o unitate militară comună în Belarus şi au desfăşurat numeroase exerciţii. Trei avioane de luptă ruseşti şi o aeronavă de avertizare timpurie şi control aerian au fost desfăşurate în Belarus săptămâna trecută.

Pe 14 decembrie mass-media ucraineană a relatat, citând un grup independent de jurnalişti din Belarus, că pe teritoriul ţării lor a sosit un avion rusesc de avertizare timpurie, control și supraveghere a spațiului aerian  A-50U. Cu o zi înainte, trei avioane MiG-31K au fost desfăşurate de VKS pe teritoriul Belarusului .

,,Aceste efective sunt în prezent suficiente pentru a reprezenta o amenințare la adresa Ucrainei și pentru a desfășura acțiuni tactice. În același timp, monitorizăm îndeaproape armele transferate din Rusia și facem o analiză zilnică. Nivelul de amenințare militară crește treptat, dar și noi luăm măsuri adecvate", a precizat Serghei Naiev.

Comandantul Forțelor Întrunite a menționat, de asemenea, că Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei are în vedere o consolidare semnificativă a grupurilor de luptă în cazul unei creșteri a numărului de trupe ruse din Belarus.

În raportul de dimineață al Statului Major General din 20 decembrie, s-a raportat că situația în direcțiile Volin și Polissya rămâne neschimbată.

,,Nu există semne de formare a unor grupuri ofensive de ocupanți. Anumite unități ale forțelor armate ale Republicii Belarus și ale Federației Ruse continuă să se afle în zonele de la granița cu Ucraina", se arată în raport.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost, luni, în vizită în Belarus, împreună cu miniştrii Apărării şi de Externe. Vizită a stârnit temeri la Kiev că Putin intenţionează să facă presiuni asupra fostului său aliat sovietic să se alăture unei proaspete ofensive pe teren ce ar deschide un nou front împotriva Ucrainei.

Comandantul Forțelor Întrunite Ucrainene, Serghei Naiev, este de părere că discuţiile dintre Rusia şi Belarus vor aborda "continuarea agresiunii împotriva Ucrainei şi implicarea mai largă a forţelor armate belaruse în operaţiunea împotriva Ucrainei, în special, în opinia noastră, şi pe teren".

Cel mai important general ucrainean, Valeri Zalujni, a declarat, săptămâna trecută, pentru The Economist, că Rusia pregăteşte 200.000 de soldaţi noi pentru o ofensivă majoră care ar putea veni dinspre est, sud sau chiar din Belarus încă din ianuarie, dar mai probabil în primăvară.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel