General german: Războiul din Ucraina demonstrează că armamentul occidental este superior celui rusesc

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Intensitatea agresiunii militare a Rusiei în Ucraina este tot mai slabă, deoarece ţara pe care a invadat-o demonstrează cât de eficiente sunt tehnologiile occidentale și cum cei care le operează (n.r. militarii forţelor armate ucrainene) își mențin avantajul pe câmpul de luptă, a precizeaz generalul german Chris Badia la o conferinţă desfășurata la Washington.

"Războiul din Ucraina ne arată un lucru", a declarat Badia, adjunctul comandantului suprem aliat pentru din cadrul NATO, la o conferinţă desfășurata la Washington, D.C., la 25 octombrie, cu tema "Tehnologia occidentală este esențială".

Statele Unite au oferit Ucrainei peste 20,3 miliarde de dolari în asistență de securitate din 2014, inclusiv 17,6 miliarde de dolari de când mașina de război rusă a trecut granița la 24 februarie.

De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, autoritățile americane au transferat deja peste un milion de muniție pentru obuziere în Ucraina.

Muniția este parte din pachetul total de ajutor militar, de 18,2 miliarde de dolari, care a fost alocat până acum de administrația președintelui Joe Biden, se arată într-un comunicat al serviciul de presă al Pentagonului marți, 25 octombrie.

Printre echipamentele militare pe care SUA le-a oferit Ucrainei, intens folosite acum de armata ucraineană pe câmpul de luptă, se numără sisteme antiaeriene Stinger, sisteme antitanc Javelin, sisteme HIMARS, obuziere, drone și nave mici de patrulare fără pilot, vehicule tactice, elicoptere, sisteme de bruiaj electronic, radare, mortiere, lansatoare de grenade, arme de calibru mic, milioane de cartușe și mii de seturi de veste antiglonț și căști.

Potrivit Pentagonului, Ucraina a primit deja: 903 mii obuze M795 de 155 mm pentru obuziere M777, 7 mii de obuze ale sistemului de mine RAAMS, 180 de mii de obuze pentru tunuri de 105 mm ș 3.000 de rachete ghidate cu rază lungă de acțiune Excalibur M982 de 155 mm.

În total, aceasta se ridică la peste 1,09 milioane de obuze cu o greutate de peste 50 de mii de tone. În plus, SUA au transferat peste 37.000 de alte sisteme antitanc.

Alte state au livrat sisteme de artilerie, tancuri, vehicule de luptă pentru infanterie și rachete de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune.

Oficialii ucraineni sunt mulțumiți de echipamentul modern - o trecere de la armele de învechite de provenienţa sovietică sovietice - și "cât de repede se obișnuiesc cu el și cât de superioare sunt" celor ruseşti, a spus generalul Chris Badia, potrivit Defense News.

"Experiența generală și observația pe care o fac este că, de îndată ce tehnologia occidentală intră în joc, Rusia nu poate face față", a mai precizat generalul.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat anul acesta că Rusia trebuie să fie învinsă pe câmpul de luptă și că Ucraina a dovedit că acest lucru este posibil. Reznikov a descris frontul din Ucraina ca fiind un bun "teren de testare" pentru armele și tacticile occidentale.

Oficialii Pentagonului monitorizează îndeaproape confruntarea dintre trupele ucrainene şi cele ruse, analizând tacticile de luptă folosite, valoarea comunicațiilor criptate, modul în care este folosit războiul electronic, importanța logisticii și a planificării și cât de importante sunt dronele pe câmpul de luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel