Generalul german Christian Freuding confirmă: Armata rusă a suferit pagube enorme, dar a dezvoltat o toleranță la pierderi mai mare decât se aștepta

Armata Rusă, imagine ilustrativă
Armata Rusă, imagine ilustrativă

Rusia a suferit pierderi umane și materiale uriașe în Ucraina, iar armata sa va ieși slăbită în urma conflictului, a declarat Christian Freuding, un înalt oficial militar german într-un interviu publicat vineri în ziarul Sueddeutsche Zeitung, citat de AFP și Agerpres.

Generalul Christian Freuding este unul dintre principalii consilieri ai ministrului german al apărării Boris Pistorius.

Freuding a confirmat o evaluare a serviciilor de informaţii americane, declasificată pe 12 decembrie şi potrivit căreia 315.000 de soldaţi ruşi au fost răniţi sau ucişi de la începutul invaziei în Ucraina în februarie 2022.

Interviul vine în timp ce Kievul se luptă să păstreze sprijinul occidental pentru războiul său împotriva forțelor ruse. „Știți că, conform cifrelor de informații occidentale, 300.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți atât de grav încât nu mai pot fi mobilizați pentru război”, a spus Christian Freuding, un general care supraveghează sprijinul militar german pentru Ucraina. 

„Pierderile rusești de oameni și echipamente sunt enorme”, a spus Freuding. ”Rusia a pierdut mii de tancuri de luptă și vehicule de luptă de infanterie”, a adăugat el.

„Forțele armate ruse vor ieși din acest război slăbite, atât material, cât și personal”, a spus el. 

Cu toate acestea, Rusia reușește să continue să recruteze trupe „inclusiv prizonieri”, a spus Freuding. „Și, desigur, vedem investiții uriașe în industria armelor”.

Președintele Vladimir Putin a declarat recent că Moscova a recrutat voluntar 486.000 de oameni în armată în 2023 și că eforturile de construire a armatei se vor accelera anul viitor. Și a promis că va consolida capacitățile de apărare ale Rusiei, cu economia orientată spre efortul de război și cu Kremlinul eliberat de influența sancțiunilor occidentale.

Generalul german a recunoscut că Rusia dă dovadă de „reziliență” mai mare decât se așteptau aliații occidentali la începutul războiului. „Poate că nu am văzut sau nu am vrut să vedem că rușii sunt în măsură să continue să se aprovizioneze de la aliații lor”, a spus el. 

Ieri, ministrul ucrainean de externe Kuleba a susținut că Rusia investește 35% din bugetul său în industria de război și că Rusia eludează cu succes toate sancțiunile prin procurarea de piese pentru arme prin țări terțe precum Kazahstan, Kârgâzstan, China și Turcia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel