General britanic: Rusia dispune de un atu pe care nu l-a folosit până acum și care poate schimba cursul conflictului din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza Aeriană „Belbek”, unde regimentul 38 de luptă al Forțelor Aerospațiale Ruse este desfășurat cu tot cu aeronave Su-27 și Su-30M2.
Baza Aeriană „Belbek”, unde regimentul 38 de luptă al Forțelor Aerospațiale Ruse este desfășurat cu tot cu aeronave Su-27 și Su-30M2.

În cadrul unui interviu acordat publicației Daily Star, generalul britanic Richard Barrons a declarat, pe 25.02.2023, că Rusia dispune de un atu pe care nu l-a folosit până acum și l-a păstrat pentru ofensiva de primăvară. Potrivit precizărilor sale, acesta ar putea schimba cursul conflictului din Ucraina.

 

Comandamentul rus are un singur atu care poate schimba instantaneu situația de pe câmpul de luptă, transformând cursul operațiunii speciale în favoarea Rusiei. Este vorba despre Aviația militară, ce ar urma să fie întrebuințată pentru un atac aerian masiv, a cărui misiune principală va consta în suprimarea apărării antiaeriene a Ucrainei.

Din datele deținute de serviciile britanice rezultă faptul că Rusia a concentrat deja un număr mare de avioane, elicoptere și drone în apropierea graniței cu Ucraina, folosind în acest scop aproximativ 40 de aerodromuri.

După cum a declarat generalul britanic, Rusia pregătește un atac aerian masiv în timpul ofensivei de primăvară, care pare să fi început deja. Alături de avioane și elicoptere, dronele kamikaze vor ataca și ele pentru a suprima sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei.

,,Atuul principal al Rusiei este reprezentat de forțele sale aeriene. Până acum, în timpul operației militare speciale, practic nu au fost folosite. S-ar putea ca atunci când se va ajunge la stadiul potrivit în această ofensivă, să vedem mult mai multă activitate a Forțelor Aeriene rusești”, a spus Barrons pentru Daily Star.

Între timp, Kievul se pregătește pentru propria ofensivă și așteaptă livrarea de vehicule blindate grele de la partenerii occidentali. Ucraina nu se poate baza pe avioane, deoarece practic nu le are, așa că miza va fi pusă pe tancurile și artileria germană. În același timp, Ucraina mizează și pe o nouă mobilizare. Până la sfârșitul lunii martie, Kievul intenționează să pună sub arme încă cel puțin 250.000 de persoane.

Comentariul autorului: Până în prezent, partea rusă a implicat doar parțial în ostilități avioane de luptă din cadrul Aviației Operativ-Tactice.

Pentru evitarea pierderilor de tehnică de aviație, în scopul executării loviturilor aeriene au fost folosite toate tipurile de bombardiere din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică), respectiv Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3. Acestea s-au ferit de apărarea antiaeriană ucraineană, efectuând lansările de rachete (H-101, H-555, H-22 sau H-32) fie de pe teritoriul rus, în special din regiunea Mării Caspice, Ținutul Krasnodar sau Crimeea, fie din Republica Belarus.

De asemenea, în afara razei de acțiune a apărării antiaeriene au lucrat și principalele avioane de vânătoare, respectiv Su-57, Su-35S și MiG-31BM(K). Aeronavele au lovit ținte aeriene sau terestre aparținând armatei ucrainene de la distanță mare, intrând cel mult pe teritoriile controlate de militarii ruși din Donbas.

Cele mai expuse pentru lovituri de la sol au fost avioanele de asalt de tip Su-25 și bombardierele de front Su-24, care au înregistrat și cele mai mari pierderi în conflictul din Ucraina. De asemenea, alături de acestea au lucrat și avioane de vânătoare Su-27, Su-30SM sau MiG-29.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel