Gen. ucrainean Sirski spune că rușii forțează avansul pe tot frontul. Radu Carp: Situația e dramatică. E un moment foarte greu nu doar pentru Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Situația pe frontul ucrainean e foarte dificilă, forțele ruse aflându-se în ofensivă pentru a avansat pe linia frontului, ucrainenii opunându-se avansului.

Comandantul Forțelor Terestre Ucrainene, Oleksandr Sirski  a admis că Ucraina e într-o situație dificilă. Citat de publicația independentă Meduza, înaltul comandant militar ucrainean precizează că ocupantul rus încearcă să avanseze în întreaga linie a frontului.

„Eu, împreună cu apărătorii ucraineni care țin linia de apărare pe direcția estică am analizat în detaliu situația și luăm în considerare diverse opțiuni viitoare. Am luat decizii necesare pentru a menține stabilitatea liniilor noastre, pentru a apăra viețile soldaților și a folosi cu înțelepciune muniția”, mai precizează generalul Sirski .

Acesta a mai anunțat, în cadrul unui briefing de presă, că au fost respinse atacuri rusești în mai multe direcții, inclusiv  Kupyansk, Lyman, Bakhmut și Shakhtarsk. De asemenea, trupele ucrainene încearcă să avanseze la sud de Bakhmut, să-și mențină apărarea în Avdiivka și să blocheze forțele ruse în Marinka.

 

Prof. Radu Carp: Situația pentru Ucraina e dramatică.  Ne aflăm într-un moment extrem de dificil nu doar pentru Ucraina, ci si pentru toate țările care o susțin

 

2. Ukrainian ... (armata-ucraina-militar-soldat_04717600.jpg)

Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Reputatul profesor Radu Carp, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti și director al Departamentului de Politici Publice, Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti, a atras și el cu regret atenția asupra situației de pe front.

Profesorul Carp e de părere totodată că Occidentul trebuie să se trezească, măcar acum în al 12-lea ceas, și să ofere un sprijin militar masiv pentru Ucraina.

Din cauza situației de pe front, moralul politic la Kremlin e ridicat, iar cererile maximaliste.

Situația din Ucraina este fără nicio rezervă dramatică. Generalul Sirski a recunoscut: forțele armate ruse sunt în ofensivă pe întreg frontul, trupele ucrainene se retrag peste tot”, precizează Radu Carp, într-o postare publică pe pagina personală de Facebook.

„În acest context favorabil, Federația Rusă a enunțat condițiile pentru începerea oricăror negocieri de pace:

1. Renunțarea definitivă la teritoriile ocupate de către conducerea de la Kiev.

2. Capitulare necondiționata a FAU.

3. Predarea armamentului occidental fie către Federația Rusă, fie către expeditori dar sub controlul Moscovei în acest din urma caz.

Desigur, la Kiev nu se vor accepta aceste condiții nu pentru a încheia războiul, ci pentru a se așeza la aceeași masă.

Însă formularea lor arată atmosfera foarte încrezătoare de la Kremlin.

Ne aflăm într-un moment extrem de dificil nu doar pentru Ucraina, ci si pentru toate țările care o susțin”, mai arată profesorul Radu Carp.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel