Garda de coastă elenă declară că una din navele sale a fost lovită de un vas de patrulare turc

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Garda de coastă a Greciei a declarat că una din navele sale a fost lovită de un vas de patrulare aparţinând Turciei, dar că nu există răniţi şi daunele provocate sunt minore, transmite AFP.

Incidentul s-a produs dimineaţa devreme, a indicat Grada de coastă, fără alte precizări. Situaţia rămâne tensionată între Grecia şi Turcia după ce aceasta din urmă a anunţat la 28 februarie că nu va mai împiedica migranţii să intre în Uniunea Europeană.

În urma anunţului, mii de persoane s-au masat la frontiera greco-turcă sau au încercat să traverseze Marea Egee spre insulele elene. Poliţia antirevoltă a desfăşurat peste 35.000 de forţe de ordine la graniţa terestră cu Turcia, unde a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, transmite Agerpres.

Forţele omoloage din Turcia au replicat făcând uz de gaze lacrimogene împotriva poliţiştilor greci. Cele două state se acuză reciproc de dezinformări. Săptămâna trecută, Garda de coastă elenă a difuzat o înregistrare video în care o navă de patrulare a Turciei ar urmări îndeaproape o alta elenă.

Paza de coastă a Turciei a replicat cu un filmuleţ ce pare a arăta o ambarcaţiune elenă respingând o barcă pneumatică în care se aflau migranţi.

Vezi și: O navă a Gărzii de Coastă din Turcia gonește o navă din Grecia (VIDEO)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel