Gabriel Leș, ministrul Apărării, îi răspunde lui Vladimir Putin

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş
Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a făcut precizări pe marginea declarației președintelui rus Vladimir Putin, după ce acesta a declarat că Ţările europene din cadrul Alianţei Nord-Atlantice nu vor să găzduiască sisteme balistice ale Statelor Unite.

Gabriel Leș a declarat că nu se pune problema desființării scutului de la Deveselu, precizând că Rusia încearcă „amenințări și provocări”.

,,Nu se pune problema desființării acestui scut. Rusia amenință, noi spunem ce e la Deveselu. E o structură defensivă. Rusia încearcă peste tot, nu doar la noi. Sunt amenințări și provocări. Aceste lucruri nu trebuie să escaladeze. Nu vreau să comentez ce spune domnul Putin. Nu vreau să intrăm în retorica Rusiei. NATO e foarte ferm. Nu putem să ne schimbăm în funcție de ce zice Putin. Noi încercăm să le numim provocări, nu amenințări. Rusia poate să spună ce vrea despre scutul de la Deveselu, dacă ne gândim ce e în Crimeea. SUA, Canada, toate statele au exprimat, la reuniunea de acum două zile, a miniștrilor Apărării din NATO, susținerea României și protejarea ei. Avem poliție aviatică, urmează unul dintre cele mai mari exerciții militare, cu peste 25.000 de militari. Dincolo de toate amenințările pe care le face Rusia, ele sunt monitorizate foarte atent, toate statele sunt cu ochii pe Rusia. Statele din flancul estic au fost asigurate de partenerii noștri că sunt alături de noi și nu ne lasă.”, a spus Gabriel Leș la România TV.

Amintim că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Ţările europene din cadrul Alianţei Nord-Atlantice nu vor să găzduiască sisteme balistice ale Statelor Unite, dar nu îndrăznesc să se opună, deoarece au suveranitate limitată.

,,Credeţi că vreun stat european vrea să fie instalate în Europa rachete americane cu rază medie de acţiune? Nu vrea nimeni acest lucru, dar preferă să păstreze tăcerea. Unde este suveranitatea acestor ţări? Aparent, în ultimă instanţă, se pare că sunt interesate în general de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi au delegat o parte din suveranitate acestei organizaţii", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia rusă de presă TASS.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel