SUA au aprobat lovituri asupra țintelor iraniene din Siria și Irak. Urmează reacția iranienilor, dar Teheranul știe că aliații săi au depășit linia roșie

Aeronava F-18 Super Hornet / U.S. Naval Forces Central Command
Aeronava F-18 Super Hornet / U.S. Naval Forces Central Command

SUA au aprobat planuri pentru o serie de lovituri asupra țintelor iraniene din Siria și Irak, au declarat oficialii pentru CBS News, anunță BBC.

Loviturile SUA ar avea loc pe parcursul a mai multor zile, spun oficialii, iar condițiile meteorologice vor decide probabil momentul în care vor fi lansate.

Decizia vine după ce un atac cu dronă a ucis duminică trei soldați americani în Iordania, lângă granița cu Siria.

SUA au acuzat un grup de miliție susținut de Iran pentru atac.

Rezistența islamică din Irak - despre care se crede că conține mai multe miliții care au fost înarmate, finanțate și antrenate de forța Gărzilor Revoluționare din Iran - a declarat că este responsabilă pentru atac.

Iranul a negat orice rol în atacul care a rănit alte 41 de trupe americane la baza militară.

 

Iranul a făcut un pas în spate

 

Anterior, CNN  arăta că surse la sale nu se așteaptă ca SUA să lanseze un atac direct asupra Iranului, deoarece nu doresc un conflict direct.

Serviciile de informații americane au remarcat îngrijorarea conducerii iraniene că aliații săi din Yemen, Siria și Irak au mers prea departe cu atacurile asupra Statelor Unite și a transportului internațional, relata anterior CNN, citând mai multe surse de informații. Potrivit acestora, Teheranul se teme că riscul unui conflict direct cu SUA a crescut prea mult.

Mai mult, atacurile asupra navelor sunt împotriva intereselor Chinei, pe care Washingtonul încearcă să le exploateze.

Pericolul escaladării a crescut după ce un atac cu dronă a ucis trei soldați americani la baza americană Tower 22 din Iordania. Milițiile susținute de Teheran au efectuat peste 160 de atacuri asupra trupelor americane în Irak și Siria sau asupra bazelor folosite de acestea din octombrie, dar acest atac nu poate fi trecut de Statele Unite deoarece a ucis soldați americani și a vizat și o bază din Iordania, arăta CNN despre atacul din Iordania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel