Franța trimite o navă de război pentru a ajuta populația din Gaza; Hamas susține că bombardamentele Israelului au ucis deja 50 de ostatici

Transportatorul francez de elicoptere Le Tonnerre / wikipedia, rama
Transportatorul francez de elicoptere Le Tonnerre / wikipedia, rama

Franța trimite un port elicopter pentru a ajuta spitalele din Gaza.

Transportatorul francez de elicoptere Le Tonnerre navighează de joi spre estul Mediteranei pentru a oferi sprijin spitalelor din Gaza, care se confruntă cu un număr mare de victime, în urma atacurilor aeriene israeliene și a penuriei de combustibil și de provizii medicale.

Președintele Emmanuel Macron a spus că trimite nava militară pentru a-i ajuta pe locuitorii din Gaza să obțină medicamente și îngrijiri medicale.

Ministerul francez al Apărării a anunțat că rolul navei de luptă lungă de 199 de metri este de a oferi sprijin umanitar, dar nu este clar dacă aceasta înseamnă doar livrarea de provizii medicale în Fâșia Gaza sau tratamentul palestinienilor de la bord.

Tonnerre, care poate transporta elicoptere militare, tancuri și vehicule amfibii, poate servi și ca spital plutitor cu zeci de paturi, o unitate de radiologie și două săli chirurgicale, potrivit site-ului ministerului, citat de Reuters.

În timpul pandemiei de Covid-19, nava a fost trimisă în Corsica pentru a evacua civilii bolnavi. Tonnerre a fost trimisă și în teritoriile franceze din Marea Caraibelor afectate de uragane.

Două fregate franceze se află deja în estul Mediteranei.

Hamas susține că  „50 de ostatici au fost uciși în bombardamentele Israelului”

Purtătorul de cuvânt al aripii armate a Hamas, Abu Obeida, a declarat că până acum, atacurile aeriene ale Israelului au ucis aproximativ 50 de ostatici luați de Hamas în atacul din 7 octombrie și duși în Gaza. Aceste cifre nu pot fi verificate independent.

Israelul a spus anterior că Hamas deține un total de 222 de persoane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel