Franţa, Regatul Unit, Italia şi Germania ameninţă cu sancţiuni pe cei care împiedică procesul de pace din Libia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Franţa, Regatul Unit, Italia şi Germania au ameninţat luni cu sancţionarea tuturor celor care creează obstacole în calea negocierilor interlibiene menite să înfiinţeze instituţii de tranziţie până la alegerile prevăzute să aibă loc în decembrie 2021, informează AFP.

"Suntem gata să luăm măsuri împotriva celor care împiedică Forumul libian de dialog politic şi alte căi ale procesului de la Berlin, precum şi a celor care continuă să jefuiască fondurile de stat sau să aducă atingere drepturilor omului" în Libia, subliniază cele patru capitale europene într-un comunicat comun dat publicităţii de Preşedinţia franceză.

Libia se află în haos din 2011 şi este împărţită din 2014 între facţiuni rivale din estul şi vestul ţării, iar principalele instituţii ale statului sunt, de asemenea, împărţite sau controlate de grupări armate, transmite Agerpres.

Guvernul de Uniune Naţională (GNA) recunoscut la nivel internaţional deţine puterea în capitala Tripoli, în timp ce Armata Naţională Libiană (LNA) a mareşalului Khalifa Haftar controlează estul ţării.

Ambele tabere sunt marcate de diviziuni politice, regionale şi ideologice între facţiunile armate care le susţin. În plus, puteri străine furnizează arme şi mercenari. În acest context complex, mulţi libieni rămân sceptici cu privire la eforturile de pace.

Citește și: Turcia împiedică forţe germane să aplice embargoul asupra armamentului pentru Libia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel