Franța merge la luptă cu sfatul bătrânilor și crește, la 72 de ani, vârsta rezerviștilor militari

Ministerul francez al Apărării spune că intenționează să crească vârsta maximă pentru rezerviștii din armată la 70 de ani și, în unele cazuri, la 72 de ani. Parisul crește, de asemenea, cheltuielile militare în lumina „o succesiune de amenințări”.

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat marți că vârsta rezerviștilor militari va fi ridicată la 70 de ani pentru majoritatea soldaților, în timp ce Parisul se adaptează modificărilor din arhitectura de securitate a Europei, scrie DW.

Mișcarea vine în contextul în care Macron a semnat creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, una dintre reformele cele mai populare din Franța ultimelor decenii.

Vorbind săptămâna trecută despre bugetul de apărare consolidat al Franței, ministrul apărării Sebastien Lecornu a dezvăluit că limita de vârstă pentru majoritatea rezerviștilor va fi ridicată la 70 de ani.

Acolo unde ar fi nevoie de anumite abilități de specialitate, a adăugat el, aceasta ar fi putea fi și mai mare.

Limita actuală pentru rezerviști – militarii instruiți, gata să fie chemați dacă este necesar – este între 60 și 65 de ani.

„Vom mări limitele de vârstă... Oamenii vor putea fi rezervişti în armata franceză până la 70 de ani şi până la 72 de ani pentru anumiţi specialişti”, a declarat ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, pentru postul francez RTL.

„Mulți oameni de calitate se trezesc dați la o parte din cauza acestei limite de vârstă, ceea ce nu are sens”, a spus Lecornu.

 

Un răspuns la amenințările emergente

 

Conform noului buget de apărare al Franței, cheltuielile militare vor crește de la 43,9 miliarde de euro (47,9 miliarde de dolari) în acest an la 69 de miliarde de euro până în 2030.

O serie de aliați NATO s-au angajat să sporească cheltuielile pentru forțele lor armate de când Rusia a invadat Ucraina anul trecut.

Lecornu a spus că majorarea bugetului a fost menită să ajute Franța să răspundă mai bine împotriva „o succesiune de amenințări care se adună toate”.

El a spus că este nevoie ca Franța „să rămână în clubul națiunilor capabile să se apere”.

Pericolele percepute includ „terorismul”, războiul din Ucraina și amenințările cu războiul spațial și cibernetic, a spus Lecornu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel