Franța a livrat Ucrainei primele 14 vehicule blindate de luptă AMX-10 RC

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de lupta AMX-10 RC al armatei franceze. Sursa foto: NATO
Vehicul de lupta AMX-10 RC al armatei franceze. Sursa foto: NATO

Franţa a livrat Ucrainei un lot de 14 vehicule blindate AMX-10RC, conform promisiunii ministerului francez al apărării", informează agenţia ucraineană de presa Ukrinform, care citează blogul Forces Operations care, la rândul lui, citează surse proprii.

Cele 14 vehicule blindate AMX-10RC reprezintă primul lot și în curând vor fi trimise mai multe astfel de vehicule blindate în Ucraina.

Mia multi militari ucraineni au învățat cum să opereze vehiculele blindate AMX-10RC la baza militară Maine-et-Loire din Franța.

La începutul lunii ianuarie, președintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunțat că ţara sa va furniza Ucrainei vehicule de luptă blindate AMX-10 RC, destinate misiunilor de recunoaștere. Datorită caracteristicilor lor, aceste vehicule cu roţi sunt cunoscute și sub denumirea de "vânător de tancuri".

AMX-10 RC este un vehicul blindat de luptă francez fabricat de compania Nexter Systems. Datorită ampatamentului lor, aceste vehicule au o mobilitate ridicată. Ele pot fi folosite pentru misiuni de recunoaștere, precum și pentru sprijinul infanteriei în timpul luptei.

Vehiculul blindat 6×6 AMX-10 RC este dotat cu un sistem de suspensie pneumatică, ceea ce permite modificarea gărzii la sol, dar înclinare acestuia. Acesta este înarmat cu un tun de calibru medie de 105 mm, capabil să tragă la o distanță de până la 2.000 de metri. 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel