Fotografia zilei. Bombardier al SUA, alimentat în spațiul aerian românesc

Crişan Andreescu / 21 Martie 2019 / 10:59
Bun venit pe cerul României
Bun venit pe cerul României

Fotografia zilei. Un bombardier al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite a fost alimentat în aer, deasupra României, în timpul unei misiuni în Marea Norvegiei, în Marea Baltică și în Marea Mediterană, potrivit unei postări a Ambasadei SUA la București.

"Bun venit pe cerul României, Forţelor Aeriene Americane! Operaţiunea de ieri (luni, 18 martie, n.r.) de alimentare în aer a bombardierului B-52 a fost făcută cu un KC-135 Stratotanker", a precizat ambasada SUA pe Facebook.

SUA au trimis în Europa două bombardiere capabile să transporte arme nucleare şi rachete de croazieră, cele două aeronave de tip B-52 fiind staţionate la o bază a Forţelor Aeriene Regale din Marea Britanie, în ceea ce reprezintă primele măsuri strategice cu valențe nucleare de la suspendarea obligațiilor ce decurg din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, scrie Calea Europeană.

Boeing B-52 Stratofortress este un bombardier strategic cu reacție, subsonic, cu rază lungă de acțiune. B-52 a fost proiectat și construit de firma Boeing, care ulterior a asigurat mentenanța și îmbunătățirile.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy