Fostul vicepreședinte al SUA Pence nu îl va sprijini pe Trump în alegeri

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Donald Trump și Mike Pence / Foto: White House, flickr
Donald Trump și Mike Pence / Foto: White House, flickr

Pence l-a servit loial pe Trump în mandatul său, dar a rupt public relațiile cu fostul președinte republican.

Mike Pence, care a fost vicepreședinte al SUA timp de patru ani sub Donald Trump, a declarat vineri că nu-l va sprijini pe fostul său șef în alegerile prezidențiale care vor avea loc în noiembrie.

„Nu ar trebui să fie surprinzător pentru nimeni că nu îl voi susține pe Donald Trump anul acesta”, a declarat Pence pentru Fox News.

Și Pence trebuia să fie unul dintre candidații republicani la președinție, dar a oprit campania din cauza rezultatelor slabe în sondaje.

Trump și-a asigurat matematic nominalizarea republicană săptămâna aceasta, iar pe 5 noiembrie se va confrunta din nou la alegeri cu candidatul democrat și actualul președinte american Joe Biden.

Pence a avut o colaborare strânsă cu Trump în timpul mandatului prezidențial, dar relațiile cu fostul președinte republican s-au răcit brusc din cauza rolului lui Trump în revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA.

În acea zi, Pence, care în calitate de vicepreședinte avea rolul ceremonial de președinte al Senatului SUA, a supravegheat confirmarea victoriei lui Biden asupra lui Trump la alegerile din 2020.

El a refuzat instrucțiunile lui Trump de a amâna sau de a opri certificarea, atrăgându-și reproșuri furioase din partea lui Trump în timpul protestelor din 6 ianuarie. Unii protestatari chiar au scandat „spânzură-l pe Mike Pence”.

În timpul campaniei sale prezidențiale, Pence a spus că viața lui a fost pusă în pericol în acea zi și a cerut alegătorilor republicani să nu-l susțină pe Trump în cursa de candidat la Casa Albă la alegerile din acest an. Pence și-a abandonat campania în octombrie, înainte să aibă loc vreun vot la primarele republicane, pe fondul rezultatelor slae din sondaje.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel