Fostul președinte al Pakistanului a fost condamnat la moarte

Eduard Pascu / 17 dec 2019 / 10:56
General Pervez Musharraf
General Pervez Musharraf

Un tribunal special din Pakistan l-a condamnat marţi la moarte în contumacie pe fostul preşedinte Pervez Musharraf, relatează dpa, Reuters şi AFP.

Tribunalul special format din trei judecători a pronunţat marţi sentinţa în procesul deschis împotriva lui Musharraf în urmă cu şapte ani. 'Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituţiei Pakistanului', a declarat oficialul guvernamental Salman Nadeem.

Musharraf era judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgenţă în 2007, când a suspendat Constituţia şi i-a încarcerat pe judecătorii Curţii Supreme care nu au acceptat decizia.

Pervez Musharraf, care trăieşte în exil în Dubai, l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă şi a obţinut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

'Acesta este un verdict istoric şi va avea un mare impact asupra redefinirii istoriei politice a Pakistanului, vulnerabil la puciuri', a declarat marţi comentatorul politic Hamid Mir în emisiunea sa.

Pakistanul a fost condus de generali aproape jumătate din istoria sa după obţinerea independenţei de Marea Britanie în 1947, iar acesta este primul verdict pronunţat împotriva conducerii militare, transmite Agerpres.

Vezi și: Marea Britanie a trimis în Golf un detașament de trupe de comando

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy