Fostul ministru britanic al apărării: ”Vârsta militarilor e de peste 40 de ani”, iar Kievul trebuie să extindă mobilizarea. Putin se bazează pe două lucruri

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militar ucrainean / Centrul Operațional Nord, facebook
Militar ucrainean / Centrul Operațional Nord, facebook

Fostul ministru britanic al apărării Ben Wallace spune că „a venit momentul” ca Ucraina să revizuiască amploarea mobilizării în Ucraina.

Într-un editorial semnat pentru The Telegraph, fostul ministru face o analiză succintă a situației din acest moment și explică ce trebuie să facă Occidentul, dar și Ucraina pentru ca Putin să nu câștige acest război.

Spre deosebire de cazul de statul afgan, care s-a prăbușit în câteva ore, Ucraina este la polul opus.

Wallace rememorează reacția neașteptată poporului ucrainean la invazia rusă. ”Bărbații și femeile armatei ucrainene ne demonstrează, încă o dată, în NATO, cât de mult i-am subestimat”.

Totuși, Wallace remarcă că vârsta medie a militarilor ucraineni de pe front este de peste 40 de ani.

„Înțeleg dorința președintelui Zelensky de a păstra tinerii pentru viitor, dar adevărul este că Rusia mobilizează întreaga țară în secret”, a adăugat el.

Potrivit lui Wallace, dictatorul rus Vladimir Putin știe că „ pauza îi va da timp să construiască o nouă armată”.

„Prin urmare, la fel ca Marea Britanie în 1939 și 1941, ar putea fi timpul să reevaluăm amploarea mobilizării Ucrainei”, scrie el.

 

Putin se bazează pe două lucruri: prelungirea războiului și lipsa unității statelor europene

 

Acest război poate fi câștigat. Vladimir Putin eșuează, ”Armata sa a pierdut peste 2.500 de tancuri, 6.500 de vehicule blindate și aproape 300.000 de morți sau răniți. Nici un singur comandant care a condus marile unități rusești în Ucraina nu este încă în funcție”, spune Wallace.

Problema cea mai mare, în opinia fostului ministru al apărării, este în tabăra susținătorilor Ucrainei.

Putin înțelege cu disperare ultimele două lucruri care îl pot salva – timpul și divizarea comunității internaționale (dar mai important a celei europene). ”Marea Britanie poate face ceva pentru ambele. Trebuie să ajutăm Ucraina să-și mențină impulsul – și asta va necesita mai multe muniții, ATACMS și Storm Shadow”.

Într-adevăr, putem spune că adevărata amenințare este răspândirea modelului ungaro-slovac, campanie care adună puncte politice prin discursul ”pacifist”, de încheiere rapidă a războiului și tăierea  sprijinului militar pentru Ucraina, 

Pacea dorită de Orban și Fico înseamnă ca teritoriile ucrainene smulse de Federația Rusă să fie pierdute definitiv, urmând ca în următorul deceniu să asistăm, probabil, la o nouă campanie de denazificare care să ajungă până la Gurile Dunării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel