Fostul ambasador Bill Richardson a purtat discuții cu Maduro, fără succes, pentru eliberarea unor deținuți americani

Darius Muresan |
Data publicării:

Fostul ambasador american Bill Richardson a avut o întrevedere cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro - pe care SUA vor să-l înlăture de la putere - însă fără a obţine eliberarea unor americani deţinuţi în Venezuela, informează vineri AFP.

"Sunt fericit că am putut să mă întâlnesc cu preşedintele Maduro pentru a discuta despre posibila eliberare a unor deţinuţi americani şi despre alte probleme umanitare legate de COVID-19", a declarat Bill Richardson, fost ambasador la ONU şi fost guvernator al statului New Mexico, într-un comunicat transmis vineri AFP și citat de Agerpres.

Întrevederea a avut loc joi la Caracas, după o primă discuţie telefonică marţi.

"Regretăm că nu am fost în măsură să obţinem eliberarea americanilor", a adăugat fostul diplomat provenit din rândurile democraţilor şi care continuă să-l numească pe Nicolas Maduro "preşedinte" al Venezuelei, spre deosebire de actualul guvern republican al lui Donald Trump care nu recunoaşte legitimitatea lui la preşedinţia acestei ţări ce traversează o criză profundă.

Bill Richardson afirmă că a întreprins această misiune pentru a încerca să-i readucă în SUA pe doi veterani ai armatei americane, Airan Berry şi Luke Denman, arestaţi în cadrul unei obscure tentative ratate de "invazie" în Venezuela pe cale maritimă, în luna mai.

El spera de asemenea să obţină eliberarea a şase foste cadre a Citgo, filială americană a gigantului petrolier venezuelean PDVSA, dintre care cinci au cetăţenie americană, al şaselea fiind rezident al SUA.

Aceştia au fost arestaţi pentru prima dată în noiembrie 2017, acuzaţi de spălare de bani şi asociere în scop infracţional, apoi au fost din nou plasaţi în detenţie în februarie, la două luni după ce au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Roger Carstens, emisarul ONU pentru problemele ostaticilor, şi-a exprimat luna trecută îngrijorarea în legătură cu noile informaţii cu privire la starea lor de sănătate, estimând că ei sunt "în pericol de moarte" din cauza noului tip de coronavirus.

Bill Richardson, care a întreprins deja numeroase misiuni în ţări inamice ale SUA pentru eliberarea de americani, inclusiv în Iran şi Coreea de Nord, a dat asigurări că s-a deplasat la Caracas "în parteneriat" cu înalţi responsabili ai administraţiei Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel