Fost șef al CIA: „Dacă aș fi Prigojin, aș sta departe de ferestrele deschise...”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Gen. David Petraeus
Gen. David Petraeus

Fostul șef al CIA face aluzie la numărul mare de miliardari ruși care au murit în circumstanțe neclare.

Fostul director al CIA, generalul american (r.) David Petraeus, care comentează adesea situația din războiul din Ucraina, consideră că viața șefului lui Wagner Yevgeni Prigojin este în pericol.

Deși Prigojin ar fi fost de acord cu conducerea rusă că toate acuzațiile împotriva lui vor fi retrase și că va scăpa de tentativa eșuată de lovitură de stat fără consecințe, Petraeus consideră că nu există absolut nicio garanție că Moscova va respecta acel acord.

Potrivit acestuia, Prigojin ar trebui să fie atent la ferestrele din Belarus, loc în care ar trebui să se afle conform acordului cu Kremlinul mediat de Alexandr Lukashenko.

Fostul șef al CIA s-a referit la numărul de ruși proeminenți care au murit în circumstanțe neclare, unii au căzut de la ferestre, în special după ce Rusia a lansat o invazie neprovocată a Ucrainei în februarie 2022.

”Prigojin și-a salvat viața, dar a pierdut familia Wagner. Ar trebui să fie foarte atent în jurul ferestrelor deschise din Belarus”, a declarat Petraeus pentru CNN.

 

Prigojin a avut de trei ori mai puțini oameni în marș decât pretindea el, cred britanicii

 

Evgheni Prigojin, a avut la dispoziție doar aproximativ opt mii de luptători ai armatei sale private în timpul rebeliunii, în loc de 25 de mii, așa cum pretindea el, scrie The Daily Telegraph, citând o analiză a forțelor de securitate britanice.

Cu toate că rebeliunea a fost oprită rapid, gen. Petraeus este convins că puterea lui Vladimir Putin a primit o lovitură puternică și ”este mai vulnerabil decât oricând în ultimii 23 de ani”.

Kremlinul a declarat sâmbătă că Prigojin se va îndrepta în Belarus în schimbul renunțării acuzațiilor de trădare. Cu toate acestea, detaliile acordului, în care președintele belarus Alexandru Lukașenko a jucat rolul de mediator, rămân neclare. Potrivit site-ului rus de exil Meduza, Prigojin a vrut să vorbească direct cu președintele rus Vladimir Putin, dar acesta a refuzat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel