Fost președinte lituanian acuză NATO de ipocrizie și lașitate: Ucraina luptă nu numai pentru supraviețuirea poporului său, ci și pentru pacea din Europa

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte lituanian Dalia Grybauskaite a acuzat NATO de ipocrizie și lașitate și a criticat alianța pentru lipsa ei de a oferi asistență eficientă Ucrainei în războiul împotriva agresorilor ruși și belaruşi.

S-a speriat Occidentul? Ești implicat în crimele de război ale lui Putin? – a scris ea pe contul ei de Facebook. 

,,Sancțiunile nu îi vor opri, oricare ar fi ele. Da, sunt necesare sancțiuni, dar pentru toți fără excepție, nu selective, așa cum vedem în prezent în exemplul SWIFT și excluderea sectorului energetic și a băncilor care îl deservesc’’, a spus Dalia Grybauskaite.

Occidentul nu trebuie să se prefacă și să încerce să-și liniștească conștiința furnizând arme Ucrainei, este prea târziu. Oamenii ei luptă pentru noi toți, copiii ei ne feresc de nebunia lui Putin. Repetarea mantrei că NATO nu poate ajuta Ucraina sună fals și arată lașitatea Occidentului”, a spus fostul președinte lituanian, potrivit publicaţiei The Page.ua.

,,Occidentul încă nu înțelege că Ucraina duce un război paneuropean în loc de unul local. Doar privind cum agresorii distrug Ucraina și poporul ei, el devine complice la crimele lor de război (n.a ale ruşilor)’’, a spus Grybauskaite pentru The Page. 

Fostul președinte lituanian a insistat să precizeze că: ,,dacă nu-l oprim pe Putin în Ucraina, va trebui totuși să luptăm, dar în țările noastre. Ucraina are nevoie de ajutor real. Pur și simplu urmărim de pe ecranele televizorului cum explodează cartierele rezidențiale și jurăm că „sprijim puternic Ucraina.

,,Mi-e rușine să aud liderii și oficialii NATO spunând că „nu se pot implica în conflict”. De ce ai reușit în Siria, Libia, Africa, Iugoslavia, Afganistan? Astăzi, Ucraina luptă nu numai pentru supraviețuirea poporului său, ci și pentru pacea din toată Europa. Vom continua să urmărim pur și simplu distrugerea statului independent? Glorie Ucrainei! Slavă eroilor! Până acum, doar eroii ei, pentru că alții nu se văd încă la orizont’’, a mai spus Dalia Grybauskaite.

Reamintim că pe 24 februarie, la ora 04:50, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat de fapt război Ucrainei, iar trupele ruse au început invadarea teritoriului ucrainean, în ultimele zile fiind bombardate zeci de zone rezidenţiale din oraşele ucrainene. Bombardamentele ocupantului rus au făcut deja zeci de morţi şi de răniţi în rândul civililor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel