Fost ministru ucrainean de externe: Rusia ar putea invada sudul Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Fostul ministru ucrainean de externe Pavlo Klimkin a declarat că este "absolut sigur" de o ofensivă militară a Rusiei în sudul Ucrainei şi a avertizat că Moscova va încerca să extindă zona de ocupație rusească din Donbas asupra întregului teritoriu al regiunilor Doneţk și Luhansk, potrivit RADOR.

,,Vor tensiona situația, pentru a 'uni' Donbasul. Ruşii acordă deja pașapoarte locuitorilor din întreg teritoriul Donbasului. Astfel, sunt absolut sigur că va exista o lovitură asupra sudului ţării" - a explicat Klimkin.

În opinia fostului ministru, pe seama unei potențiale agresiuni armate în sudul Ucrainei, președintele rus, Vladimir Putin, poate încerca să-şi rezolve problemele legate de scăderea popularităţii sale, de controlul asupra Mării Negre, de crearea de unei "cvasi-Novorossii" și a unor coridoare terestre spre Transnistria și Crimeea anexată.

Toate acestea, potrivit lui Klimkin, vor îngrădi accesul Ucrainei la mare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel