Fost militar al US Marine Corps, condamnat la închisoare pentru că ar fi bătut doi polițiști la Moscova

Eduard Pascu / 30 iul 2020 / 15:09

Student american, fost militar al US Marine Corps a fost condamnat la 9 ani pentru agresarea a doi polițiști la Moscova.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost reținut anul trecut, în luna august, după ce locuitorii unui bloc din cartierul Leningradskoye Shosse s-au plâns de un bărbat aflat în stare de ebrietate care se ceartă cu mai multe femei. Un tribunal din Moscova l-a condamnat joi, pe Trevor Reed la 9 ani de închisoare pentru agresarea unui ofițer de poliție, transmite TASS.

Potrivit anchetatorilor, când cetățeanul american a fost dus la secția de poliție, în vehicul, acesta l-a atacat pe șofer și pe un alt polițist. Trevor este student la Universitatea din Texas. El a ajuns în Rusia cu o viză turistică, care este încă valabilă. Procuratura a susţinut că pe 15 august 2019, după ce a fost arestat, inculpatul l-a prins cu mâna pe unul din poliţişti, aflat la volan, provocând o pierdere periculoasă a direcţiei autovehiculului. De asemenea, el l-a lovit cu cotul pe cel de-al doilea poliţist.

Apărarea a afirmat că acuzaţiile sunt false, că Reed nu ar fi trebuit reţinut de la bun început şi că poliţiştii şi-au schimbat depoziţiile pe parcursul procesului, transmite Agerpres.

Conform rechizitoriului, el locuia la Moscova, nu departe de Leningradskoye Shosse, în apartamentul prietenei sale. Într-un articol publicat de The New York Times, tatăl studentului de 28 de ani afirma că acesta a servit anterior în US Marine Corps. Rudele sale consideră că acuzațiile sunt nefondate și cer autorităților americane să acorde atenție acestui caz.

Citește și: Belarus şi Ucraina îşi întăresc controalele la frontieră, după arestarea a peste 30 de mercenari ruşi la Minsk

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy