Fost colaborator al lui Obama, numit emisar special pentru Iran

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele american Joe Biden l-a numit pe Robert Malley, un fost colaborator al lui Barack Obama, în postul de emisar special pentru Iran, din care va deţine un rol principal într-unul din cele mai dificile şi controversate dosare de politică externă pentru noua administraţie, transmite vineri Reuters, citând un oficial de rang înalt.

Malley a fost un membru cheie al echipei fostului preşedinte Obama care a negociat acordul nuclear din 2015 dintre marile puteri şi Iran, acord abandonat de ex-preşedintele Donald Trump în 2018 în pofida opoziţiei puternice a aliaţilor europeni ai Washingtonului, transmite Agerpres.

'Secretarul (de stat Antony) Blinken construieşte o echipă dedicată, bazându-se pe experţi lucizi cu o diversitate de opinii. Cel care va conduce această echipă în calitate de emisar special pentru Iran va fi Rob Malley, care aduce în această poziţie un palmares de succes în negocierea restricţiilor la programul nuclear al Iranului', a declarat un oficial al Departamentului de Stat.

'Secretarul este încrezător că el şi echipa lui vor putea face acest lucru încă o dată', a adăugat responsabilul, sub rezerva anonimatului.

Malley a deţinut numeroase poziţii înalte în administraţiile democrate Obama şi Clinton, cu accent pe politica în Orientul Mijlociu şi zona Golfului, iar în campania din 2020 a consiliat informal echipa lui Biden.

Cel mai recent, el a fost preşedintele International Crisis Group, o organizaţie non-profit implicată în prevenirea şi rezolvarea conflictelor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel