Forțele Aeriene Române desfășoară un exercițiu demonstrativ de poliţie aeriană: Avioanele F-16 ar urma să intercepteze o aeronavă „țintă”

F-16 Fighting Falcon aflat în dotarea României. Foto: Forțele Aeriene Române
F-16 Fighting Falcon aflat în dotarea României. Foto: Forțele Aeriene Române

Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Turce desfășoară miercuri, 6 martie, un exercițiu demonstrativ de poliţie aeriană întărită, la care sunt invitați jurnaliști acreditați la MApN.

Scenariul exercițiului cuprinde interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul de zbor Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și retur, se precizează într-un comunicat al MApN.

Piloții români și turci vor aplica procedurile NATO pentru astfel de situații, iar la finalul secvenței, după aterizarea la Baza 86 Aeriană de la Fetești, va fi prezentată o expoziție statică și un exercițiu de alertare a personalului implicat în astfel de misiuni.

Având în vedere numărul limitat de locuri la bordul aeronavei C-27 J Spartan, în avion vor avea acces doar cameramani și fotografi, câte un reprezentant per instituție media, în limita locurilor disponibile, în ordinea primirii solicitărilor de acreditare.

În prezent, Forţele Aeriene Române execută în țara noastră, împreună cu militari din Forțele Aeriene Turce, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Acestea contribuie la întărirea capacităţii de reacţie şi la descurajarea unor posibile acțiuni ostile, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce.

Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă, care se desfășoară pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel