Forțele ucrainene pentru operații speciale, primele detalii despre operaţiunea "Capcana de Crabi" care a vizat cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Cartierul general al Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol, ocupat temporar, a fost lovit în timpul unei reuniuni la care participau mai mulţi comandanţi militari. Acest atac a fost rezultatul unei operațiuni reușite a Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Militarii Forțelor pentru Operații Speciale au transmis date către Forțele Aeriene pentru a lansa un atac cu rachete. Lovitura cu rachete de croazieră a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 22 septembrie. 

Forțele Aeriene Ucrainene au anunţat sâmbătă că a ucis sau rănit "comandanţi de rang înalt" ai forţelor navale ruse în atacul său de vineri de la Sevastopol asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în Peninsulă Crimeea anexată.

Operațiunea specială din Crimeea ocupată, unde se află principala bază a Flotei din Marea Neagră a Federației Ruse, a fost denumită "Krabova Pastka" sau "Capcana de crabi".

"Munca îndrăzneață și minuțioasă a Forțelor pentru Operații Speciale le-a permis militarilor noştri să lovească sediul central al Flotei Mării Negre "la timp și cu precizie", în timp ce comandamentul Marinei ruse era reunit în orașul Sevastopol, ocupat temporar", a precizat SOF într-un comunicat de presă.

În special, militarii Forțelor pentru Operații Speciale au transmis date Forțelor Aeriene Ucrainene pentru a lovi o bază militară atât de importantă precum cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în Peninsulă Crimeea.

"Detaliile atacului vor fi dezvăluite cât de curând posibil şi rezultatul se traduce prin zeci de morţi şi răniţi printre ocupanţi, inclusiv comandanţi de rang înalt ai Flotei", se precizează în comunicatul de presă.

 

Cine se afla în cartierul general al Flotei ruse de la Marea Neagră în momentul atacului?

 

Precizările făcute de militarii ucraineni din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale au venit la câteva ore după ce mass-media ucraineană a publicat o imagine cu momentul în care rachetele Storm Shadow au lovit sediul Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol.

Youtube video image

După cum s-a raportat anterior, vineri, 22 septembrie, au avut loc explozii puternice în Crimeea ocupată temporar, în orașul Sevastopol. În jurul orei 13:00, sediul cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră a fost lovit de rachete Storm Shadow / SCALP, în urma căreia clădirea a fost grav avariată.

Atacul ucrainean asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol a provocat moartea a cel puțin 9 persoane și rănirea a 16. Printre acestea se numără și generali ruși, a precizat Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații al apărării (GUR) din Ucraina, pentru Vocea Americii.

"Comandantul grupului, generalul Aleksandr Romanciuk, se află printre răniți și este în stare gravă. Șeful de stat major, generalul (Oleg) Tsekov, este inconștient'', a spus Budanov.

Aleksandr Romanciuk este comandantul forțelor ruse de pe frontul din Zaporojie și a fost promovat la gradul de general-colonel în 2023. Locotenent-generalul Oleg Tsekov este comandantul Brigăzii 200 de pușcași  a Gărzii Separate din cadrul Forțelor de Coastă ale Flotei de Nord a Marinei Ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel