Forțele ucrainene au reușit să străpungă cu blindate fortificațiile ruse din Linia Surovikin

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicule de luptă de tip M2A2 Bradley americane, în timpul unor manevre militare. Foto: U.S. Army
Vehicule de luptă de tip M2A2 Bradley americane, în timpul unor manevre militare. Foto: U.S. Army

Echipamentele grele ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei au depășit pentru prima dată fortificațiile primei zone de fortificații din ”Linia Surovikin”, în zona satului Verbove, regiunea Zaporijia, relatează analiștii OSINT.

Robotîne ar putea deveni punctul de cotitură pentru campania de toamnă a Ucrainei. Cu Robotîne ferm în mâinile Ucrainei, forțele Kievului încearcă să forțeze.

Astfel, se pare că o parte din echipamentul greu al Forțelor Armate ale Ucrainei, în special vehiculele de luptă ale infanteriei Stryker și Marder, a depășit pentru prima dată primul segment din linia Surovikin - un sistem de fortificații puternice. Străpungerea ar fi avut loc în zona satului Verbove, regiunea Zaporijia.

Informațiile apărute pe rețelele de socializare, preluate de publicația NV, arată că Forțele Armate ale Ucrainei au adus pentru prima dată echipamente grele Stryker și Marder dincolo de tranșeele și „dinții de dragon” din prima linie de apărare rusî.

George Barros, analist la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) , a remarcat că echipamentele grele ucrainene au traversat pentru prima dată Linia Surovikin

Analistul militar Rob Lee a mai arătat că Brigada 82 de asalt aerian a Ucrainei a depășit linia de apărare cu ajutorul a trei tipuri de vehiculule blindate pe șenile Stryker, Marder, dar și vehicule pe roți rezistente la mine MaxxPro.

Potrivit lui Barros , echipamentul ucrainean din videoclip se deplasa probabil pe drumul care a fost păstrat în timpul construcției șanțului și a „dinților de dragon”. Acest lucru poate indica faptul că Forțele Armate au învins apărarea Federației Ruse în această zonă. Probabil că va avea loc o nouă rundă de ofensive ucrainene în această direcție.

Potrivit ISW, forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în vestul regiunii Zaporijia pe 20 septembrie, dar nu au obținut niciun succes revendicat sau confirmat. Batalioanele de voluntari Osetia de Nord „Sturm Ossetia” și „Alania”, care activează în vestul regiunii Zaporijia, au susținut că intensitatea luptei a scăzut până în dimineața zilei de 20 septembrie în apropiere de Robotîne și Verbove.

Liniile Surovikin reprezintă un complex de structuri de apărare construite de Rusia, pentru a opări înaintarea ucraineană.

Fortificațiile, așa cum remarcă și cei de la NYT, reprezintă cele mai puternică structuri de acest tip din Europa, din ultimii 80 de ani.

„Trupele ucrainene se confruntă cu obstacole familiare în față: mine, tranșee și forțe rusești , precum și provocarea suplimentară a vremii răcoroase și a ploilor de toamnă care se apropie”, a mai menționat NYT

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel