Forțele ucrainene au atacat Crimeea cu două rachete balistice. Rușii susțin că acestea au fost doborâte de apărarea antiaeriană

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sisteme S-400 în Crimeea
Sisteme S-400 în Crimeea

Șeful pus de Rusia al Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, a anunțat, pe 10.06.2023, că forțele de apărare antiaeriană au doborât două rachete balistice lansate cu ajutorul complexelor de rachete operativ-tactice ucrainene Grom-2.

“În cursul dimineții de sâmbătă, forțele de apărare antiaeriană au doborât două rachete balistice ucrainene, care au fost lansate asupra peninsulei de complexele de rachete operativ-tactice Grom-2. În urma atacului, nu au fost înregistrate victime. Rog pe toată lumea să rămână calmă și să aibă încredere doar în sursele de informații oficiale”, a scris Aksenov pe canalul său de Telegram.

Potrivit agenției de presă Tass, ultimul atac cu rachete balistice Grom-2 asupra Peninsulei Crimeea a fost efectuat pe 06 mai.

Comentariul autorului: Rachetele complexului operativ-tactic Grom-2 au o bătaie de aproximativ 500 de kilometri și dispun de un focos cu o greutate de 480 de kilograme.

Atacul executat asupra Peninsulei Crimeea în cursul zilei de sâmbătă, 10 iunie, este al treilea de acest gen recunoscut oficial de reprezentanții ruși. Pe lângă lovitura din 06 mai, un prim atac a fost înregistrat în luna aprilie 2023. De fiecare dată, au fost întrebuințate câte două rachete.

Primele suspiciuni ale părții ruse privind întrebuințarea complexului Grom-2 au apărut încă din 04 martie 2023, când a fost atacat cu rachete aerodromul Gvardeyskoe din Crimeea.

Experți ucraineni susțin chiar că noile complexe Grom-2 au fost folosite pentru prima oară pe 09 august 2022, în timpul atacului executat asupra aerodromului Novofedorovka.

Sursa: tass.ru

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel