Forțele ruse sunt încolțite pe frontul din sudul Ucrainei / Rusia a trimis peste 500 de tancuri și 45.000 de militari în est, pe direcția Kupiansk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Armatei ucrainene învață să utilizeze obuzierul autopropulsat AS90 de 155 mm, Marea Britanie
Forțele Armatei ucrainene învață să utilizeze obuzierul autopropulsat AS90 de 155 mm, Marea Britanie

Peste 45.000 de militari ruși sunt concentrați în direcția Lîman-Kupiansk, un număr mare de tancuri, vehicule de luptă de infanterie, sisteme de artilerie, dar Forțele Armate ale Ucrainei au o apărare puternică, anunță Grupului estic de trupe al Forțelor Armate ale Ucrainei. 

Potrivit oficialilor ucraineni, Rusia face eforturi de a pătrunde în estul Ucrainei, pe direcția Lîman-Kupiansk, însă înaintarea este oprită de fortificațiile și de răspunsul puternic al forțelor Kievului.

„Iamicul ține acolo peste 45.000 din personalul său militar, peste 500 de tancuri, precum și vehicule blindate de luptă, peste 30 de sisteme de artilerie și aproape 150 de sisteme de rachete MLRS. Încearcă să atace, dar nu au motivația pe care o are armata noastră care își apără pământul și nu au unde să se retragă", a spus Ilya Yevlash, purtătorul de cuvânt al Grupului estic de trupe al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ministrul adjunct al apărării al Ucrainei Anna Maliar confirmă informațiile și spune că situația în direcția Kupiansk este dificilă, luptele continuă, iar apărătorii rezistă forțelor ruse.

 

În sud, forțele ucrainene au obținut succes tactic important la Robotîne

Hata regiunii Zaporijia, cu ”triunghiul” Robotîne-Melitopol-Berdiansk

În perioada 20-21 august, trupele ucrainene au obținut succese semnificative din punct de vedere tactic la Robotîne, în vestul regiunii Zaporijia, potrivit raportului zilnic al Institutului pentru Studiul Războiului.

Trupele ucrainene, în ciuda luptelor aprige, au ajuns în centrul așezării Rabotîne , îndreptându-se spre sud, spre Melitopol, relatează și Telegraph, citând dovezi de la bloggeri pro-ruși.

Canalul Telegram ”Arhanghelul Forței Speciale Z”, care are peste 900.000 de abonați, a spus: „Robotîne - inamicul a intrat în partea centrală, au loc bătălii aprige”.

Totodată, publicația amintește că Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat astăzi că Forțele de Apărare ucrainene avansează cu succes în direcția de sud-est a Robotîne.

Operațiunile ofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei continuă în direcțiile Berdiansk și Melitopol.

Potrivit raportului ISW, Armatele combinate a 2-a și a 20-a  ale Rusiei care luptă în estul Ucrainei, nu au echipament adecvat. Acest lucru le împiedică acțiunile și le scade moralul.

În plus, unitățile ruse din direcția sud se plâng că autoritățile ruse nu le pun la dispoziție capacități adecvate de contrabaterie, mai ales după demiterea comandantului Armatei 58 Combinate, generalul-maior Ivan Popov, care a avut loc la începutul lunii iulie.

Informația privind capacitățile scăzute ale rușilor sunt confirmate și de informațiile militare britanice, care sunt de părere că armata rusă nu dispune de suficiente radare anti-baterie, în special de modernul Zoo-1M, care le-ar permite comandanților să localizeze rapid liniile de tragere inamice. Britanicii cred că rușii au acum doar o fracțiune din radarele de contrabaterie pe front pe care le aveau la începutul invaziei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel