Forțele ruse și-au schimbat abordarea: Acum așteaptă următoarea mișcare a Ucrainei (informațiile britanice)

Trupe ruse de ocupație în Ucraina. Sursa foto: Twitter OSINTdefender.
Trupe ruse de ocupație în Ucraina. Sursa foto: Twitter OSINTdefender.

De la începutul lunii mai, Rusia a pierdut inițiativa în agresiunea sa din Ucraina, a declarat serviciile de informații britanice în briefing-ul zilnic.

Ministerul britanic al Apărării susține că în ultimele săptămâni, trupele ruse au cedat inițiativa în război și sunt nevoite să răspundă la acțiunile forțelor ucrainene.

„De la începutul lunii mai, Rusia și-a redus din ce în ce mai mult inițiativa în conflict, mai mult reacționând la acțiunile ucrainene decât încercând să-și atingă propriile obiective”, a declarat Ministerul Apărării britanic pe Twitter. De asemenea, a calculat că în cursul lunii mai, Moscova a încercat să atace Ucraina de douăzeci de ori sub formă de atacuri cu rachete de noapte.

Potrivit informațiilor britanice, atacurile au un succes limitat în distrugerea apărării aeriene îmbunătățite a Ucrainei. De asemenea, Rusia nu reușește să elimine unitățile ucrainene de contraatac. În plus, Moscova a fost nevoită să mute o parte din infanterie la Belgorod pentru a răspunde acolo la atacurile partizanilor foarte bine echipați.

„Comandanții ruși par să încerce să construiască unități de rezervă în pozițiile în care se așteaptă la un contraatac ucrainean. Cu toate acestea, acest lucru a fost probabil subminat de faptul că forțele inactive au fost direcționate să umple golurile din prima linie din jurul Bahmut ”, au mai informat serviciile de informații britanice.

 

Rușii au aruncat în aer drumul la intersecția graniței Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus

 

În cursul lunii mai 2023, Rusia a efectuat 20 de atacuri de noapte cu drone și rachete de croazieră pe teritoriul Ucrainei. Cu toate acestea, Federația Rusă nu a avut un succes semnificativ în atingerea presupuselor sale obiective: neutralizarea îmbunătățirii apărării aeriene ucrainene și distrugerea forțelor de apărare aeriană ucrainene. 

Rușii au aruncat în aer un drum în regiunea Cernihiv la intersecția granițelor dintre Ucraina, Belarus și Rusia... deși acest lucru este puțin probabil să-i ajute”, scrie Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei în Telegram, relatează UPravda.

”Rușii au început să arunce în aer drumuri, probabil de teamă că Ucraina va ataca centrul regional. Dar Ucraina nu este un agresor. După cum am subliniat deja, statul nostru este exclusiv defensiv și nu avem nevoie de Bryansk”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Andriy Demcenko. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel