Forțele ruse, sub presiunea partizanilor din sudul Ucrainei, dar avansează în Donbas pe direcțiile Bahmut și Avdiivka

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile de ocupație ruse din regiunea Herson din Ucraina și-au mutat sediul administrativ mai la sud, în orașul Skadovsk, de pe coasta Mării Negre, au anunțat Forțele Armate ale Ucrainei. 

Forțele ruse au continuat să desfășoare operațiuni ofensive în jurul Bahmut și în jurul orașului Donețk.

Această știre vine după așa-zisa „evacuare” a populației civile din orașul Herson, despre care Ucraina susține că este de fapt o deportare a oamenilor dintr-un oraș care este tot mai aproape de a fi atacat de forțele ucrainene.  ”Rusia îi intimidează pe civili prin răspândirea informațiilor despre o posibilă subminare a barajului de la Hidrocentrala Kahovska. În același timp, populaţia locală este lipsită de orice mijloc de comunicare”, susțin ucrainenii. 

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), atacurile gherilei ucrainene forțează conducerea rusă să-și disloce o parte din resurse de la operațiunile de pe front pentru a securiza zonele din spatele frontului. Kremlinul încă nu a reușit să reziste în mod eficient mișcării partizane ucrainene și este puțin probabil să reușească acest lucru, concluzionează analiștii ISW.

Surse ruse critică deschis Kremlinul pentru incapacitatea sa de a oferi protecție suplimentară împotriva atacurilor partizanilor ucraineni în teritoriile ocupate ale Ucrainei;

Potrivit informațiilor ucrainene, armata rusă a masat în regiunea Herson ocupată aproximativ 40.000 de soldați - cea mai mare parte a forțelor convenționale ale Rusiei.

Totuși, pe frontul din Donbas, experții Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) notează intensificarea ostilităților, în jurul localității Bahmut.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a recunoscut că forțele de ocupație ruse avansează în direcțiile Bahmut și Avdiivka. Forțele de apărare încearcă să mențină poziții lângă Bakhmut, în timp ce inamicul bombardează cu artilerie așezările de pe linia de contact, inclusiv Avdiivka.

Totuși, avansul rușilor este foarte lent.

Grupul paramilitar rus Wagner înaintează cu până la 200 de metri pe zi pe câmpul de luptă din Ucraina, în condițiile în care ar trebui să avanseze zilnic cu 30 de km, potrivit doctrinei militare ruse, arată cel mai recent raport de informații al Ministerului Britanic al Apărării.

Yevgeny Prigojin, a declarat personal pe 23 octombrie că wagnerienii înaintau între 100 și 200 de metri pe zi și a afirmat că acest lucru este „normal în războiul modern”.

Potrivit analiștilor ISW, pe o zonă de 13 kilometri din zona Bahmut - în apropiere de orașul Soledar, unitățile centrului de comandă militară Wagner încearcă să spargă apărarea ucraineană.

Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive la periferia de nord, nord-vest și sud-vest a orașului Donețk la 1 noiembrie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel