Forţele ruse de ocupaţie planifică un nou atac asupra estului Ucrainei. Obiectivul principal: Capturarea Harkovului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, invadatorii ruși își regrupează forțele pentru a relua ofensiva în estul Ucrainei, a continua bombardarea regiunii Harkov și a muta forțele pe teritoriul Belarusului.

Potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi astăzi, în jurul orei 12:00, de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, forţele ruse de ocupaţie continuă să se pregătească pentru o operațiune ofensivă în estul Ucrainei.

Potrivit armatei ucrainene, trupele de ocupație se regrupează și încearcă să-şi îmbunătățească situația tactică în anumite zone din sudul Ucrainei. De asemenea, mai multe unităţi ale armatei ruse s-au pus în mişcare pentru a participa la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei.

Există desfăşurări ale unor trupe din Districtul Militar Estic și a  unor trupe de desant aerian de pe teritoriul Belarusului în Rusia. Desfăşurarea echipamentelor militare și a personalului se realizează atât pe calea ferată, cât și pe cale aeriană.

Există în continuare o probabilitate destul de mare ca forţele ruse de ocupaţie să recurgă la bombardamente cu rachete împotriva țintelor civile din Harkov, iar pregătirile pentru o ofensivă în direcția Slaviansk sunt în curs de desfășurare, mai spune Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe 4 aprilie, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că armata rusă se pregătește să cucerească orașul Harkov. Agenţia de presă ucraineana UNIAN precizează că în presa de stat rusă se scrie că Forțele Armate Ruse au trecut la a doua etapă a „operațiunii speciale”.

„Agresiunea armată pe scară largă a Rusiei împotriva statului nostru continuă. Principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat pe pregătirea pentru reluarea operațiunilor ofensive în vederea cuceririi orașului Harkov”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, transmite UNIAN.

Potrivit acestuia, un alt obiectiv al armatei ruse este încercuirea trupelor ucrainene în Donbass.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel