Forţele ruse de ocupaţie au construit o linie de apărare de 120 km în Zaporojie pentru a se proteja împotriva unui atac asupra Melitopolului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile britanice de informatii spun că forțele ruse au construit trei linii de apărare pe o porțiune de 120 km în regiunea Zaporojie, dar acestea vor fi de puțin folos fără suficiente trupe și fără sprijin din partea artileriei. Potrivit Yevropeiska Pravda, acest lucru este afirmat în analiza din 12 aprilie a serviciilor de informații ale Ministerului britanic al Apărării privind războiul din Ucraina.

 

Raportul serviciilor de informații afirmă că, în ultimele săptămâni, forțele ruse au continuat să construiască linii de apărare de mari dimensiuni în regiunea Zaporojie, care este cel mai probabil zona de responsabilitate a Grupului de Forțe Sudice al Rusiei.

Potrivit datelor comunicate de serviciile britanice de informaţii, în prezent au fost finalizate trei linii de apărare de-a lungul a aproximativ 120 km.

Liniile de apărare constau în chiar prima, cu poziții de luptă avansate, și alte două zone cu bariere aproape continue, mai complexe. Acestea sunt situate la aproximativ 10-20 km în spatele liniei frontului.

"Cel mai probabil, Rusia a depus mult efort în construirea acestor linii de apărare deoarece este convinsă că Ucraina are în vedere un atac asupra Melitopolului. Aceste linii au potențialul de a fi obstacole foarte eficiente, dar utilitatea lor depinde aproape în întregime de existența unui sprijin din partea artileriei și trupe suficiente. Nu este încă clar dacă Grupul Militar Sudic este în prezent capabil să furnizeze astfel de resurse", notează raportul.

Analiştii site-ului ucrainean Sprotyv - cunoscut şi sub denumirea de ''Centrul Rezistenței Naționale'' din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale ale armatei ucrainene - au relatat într-un raport că forţele ruse de ocupaţie pregătesc un plan preliminar pentru evacuarea angajaților Rosatom de la centrala nucleară Zaporojie din Enerhodar, care este acum sub controlul Rusiei.

Colaboratorii și angajații Rosatom aduși de ruși la centrală au fost avertizați că în curând ar putea începe o evacuare forțată și, prin urmare, trebuie să fie gata să plece la primul semnal.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel