Forțele ruse continuă seria atacurilor asupra unor ținte din Regiunea Odesa. În total, în această noapte au fost lansate 19 rachete cu bazare terestră, aeriană și maritimă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentanții Comandamentului Forțelor Armate ale Ucrainei au anunțat că, în cursul nopții de 23.07.2023, forțele ruse au lansat 19 rachete de croazieră de diverse tipuri asupra unor obiective din localitatea Odesa și din Regiunea Odesa.

 

Potrivit părții ucrainene, militarii ruși din Peninsula Crimeea au lansat cinci rachete de croazieră Onyks, cu ajutorul complexelor de rachete de coastă Bastion. În plus, din Crimeea au fost lansate și două rachete balistice Iskander-M și cinci rachete de croazieră Iskander-K.

Alte trei rachete de croazieră de tip H-22 au fost lansate asupra Odesei de către bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, aflate deasupra Mării Negre. De asemenea, patru rachete de croazieră Kalibr au fost lansate de pe un submarin rusesc, tot din Marea Neagră.

Deși reprezentanții militari ucraineni nu au menționat acest lucru, martori oculari au confirmat că, pe lângă rachete, în atacul masiv din localitatea și Regiunea Odesa au fost implicate și drone kamikaze Geran-2.

De asemenea, surse rusești susțin faptul că daunele provocate unor obiective din centrul istoric al Odesei au fost cauzate de rachete ale sistemelor S-300 întrebuințate de militarii ucraineni, care au căzut imediat după lansare.

Mai mult, acestea afirmă chiar că loviturile au fost executate în mod intenționat de partea ucraineană, pentru acuzarea Rusiei și afectarea imaginii sale în rândul cetățenilor ucraineni și occidentali. 

Comentariul autorului: Atacurile nocturne din localitatea și Regiunea Odesa se desfășoară pentru a cincea zi consecutiv.

Partea rusă susține că acestea reprezintă o reacție la recentul atac cu drone maritime ucrainene asupra Podului Crimeea.

Însă, nu este exclus ca loviturile cu rachete și drone “să pregătească terenul” pentru declanșarea unor acțiuni ofensive ale trupelor ruse, în scopul “eliberării” Odesei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel