Forțele ruse au schimbat tactica la Bahmut. Șeful GUR explică noile metode ale lui Prigojin și Gherasimov

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Combatant al companiei private de mercenari ”Wagner”, deținută de Yevheni Prigojin
Foto: Combatant al companiei private de mercenari ”Wagner”, deținută de Yevheni Prigojin

Forțele de ocupație ruse folosesc noi tactici de luptă în zona Bahmut din regiunea Donețk.

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, Kirilo Budanov, într-un interviu pentru Forbes, susține că marea ofensivă rusă pe care o au în vedere este deja în derulare. 

Oficialul mai arată că forțele ruse au fost nevoite să renunțe tactica de a utiliza intensiv artileria sau mijloacele mecanizate și aruncă în luptă forțele de infanterie.

Potrivit acestuia, tocmai în luptele pentru Bakhmut ocupanții folosesc muniția cu moderație.

”Toată lumea vede trecerea la o altă tactică în Bahmut. Vuhledar a fost un prim exemplu în acest sens. În Bahmut, în general, infanteria atacă val după val, iar artileria lor doar îi sprijină.

Vehicule blindate au fost folosite în Vuhledar, dar au fost distruse în primele ore”, a menționat Budanov.

Motivul principal pentru care armata ucraineană rezistă la Bahmut este  ”Din punct de vedere militar, păstrarea Bahmutului ne oferă capacitatea de a-i reține pe ruși în acea zonă și de a le produce pierderi catastrofale”, aată Budanov. 

Anterior, președintele Volodimir Zelenski a spus că Forțele Armate ale Ucrainei vor continua să păstreze controlul în Bahmut, dar „ nu cu orice preț”.

Budanov a mai spus și când vor avea loc bătăliile decisive în război: ”De la mijlocul primăverii până la sfârșitul primăverii vor fi bătălii decisive... Da, acesta este un punct de cotitură”, explică Budanov.

Șeful GUR este realist și crede că eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia (Crimeea, Donbass) nu ar  înseamna sfârșitul războiului și că Ucraina va trebui să se apere constant.

”Un bun exemplu este Israelul, care trăiește într-o stare constantă de război, desfășoară o operațiune defensivă de-a lungul granițelor sale”, crede Budanov.

 

Cele mai mari înfrângeri ale Ucrainei de la începutul războiului

 

În opinia sa, principalele înfrângeri sunt ocuparea în regiunea Volnovaha (oraș din regiunea Donețk, pierdut în primele zile ale invaziei) și înfrângerea în regiunea Severodonetsk (zonă pierdută de forțele ucrainene în luna iunie).

"Aici sunt subiectiv. Prima cea mai mare înfrângere este înfrângerea temporară a Ucrainei în regiunea Severodonetsk. A doua este prima perioadă a războiului, când linia a fost spartă în regiunea Volnovaha. Și a treia, acesta va fi un general răspunsul este că am permis o ocupare temporară în regiunile Doneţk şi Lugansk în 2014, republica autonomă Crimeea", a subliniat Budanov.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel