Dronele rușilor au lovit azi noapte din nou la Dunăre, aproape de România. Noi atacuri cu rachete și drone, efectuate asupra teritoriului Ucrainei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Portalul rusesc topwar.ru a informat că, în cursul nopții de 23.02.2024, trupele ruse au lansat o serie de atacuri combinate, cu drone și rachete, asupra unor ținte din diferite regiuni ale Ucrainei.

Ca urmare a acestora, mai multe explozii au fost semnalate în diverse zone din localitatea Odesa și din regiunea Odesa. Oleh Kiper, reprezentant al autorităților ucrainene în regiune, a declarat că a fost lovit un obiectiv de infrastructură, fără să ofere detalii despre acesta.

Potrivit ultimelor date disponibile, pe timpul atacului, a fost lovit un depozit de combustibili, care era folosit în interesul Forțelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, mai multe lovituri au vizat infrastructura portuară din Chernomorsk și Izmail, unde rușii susțin că erau descărcate muniții destinate armatei ucrainene.

O altă serie de explozii a avut loc în timpul nopții în regiunile Dnepr și Dnepropetrovsk. Atacurile au fost efectuate asupra unor baze ale personalului militar ucrainean, precum și a unor unități industriale implicate în producerea și repararea echipamentelor militare.

Sosiri ale rachetelor rusești au fost înregistrate și în zona localității Kamensky, redenumită Dneprodzerzhinsk de autoritățile de la Kiev.

Trupele ruse au efectuat lovituri și asupra unor ținte din suburbiile Harkivului, precum și din regiunea Pokrovsky a autoproclamatei Republici Populare Donețk, aflată sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Atacurile nocturne au fost confirmate și de reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene, care au prezentat deja un bilanț al loviturilor. Potrivit acestora, pe timpul atacului au fost întrebuințate:

- 31 de drone de atac de tip Shahed, care au fost lansate din direcțiile Primorsko-Akhtarsk de la Marea Azov și Cap Chauda din Peninsula Crimeea;

- trei rachete dirijate antiaeriene S-300 (din direcția Donețk);

- o rachetă antiradar Kh-31P;

- două rachete de croazieră Kh-22, lansate de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 din zona de apă a Mării Negre.

După cum au informat reprezentanții militari ucraineni, apărarea antiaeriană a distrus 23 de drone de atac în regiunile Odesa, Mîkolaiv, Poltava, Dnipropetrovsk și Harkov.

Sursa: topwar.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel