Rusia a distrus în Ucraina un depozit cu 40 de tone de cereale. Concomitent prima navă cu cereale, sub protecția forțelor ruse, a plecat spre „țările prietene”

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Imagine ilustrativă. Nave ale Flotei ruse din Marea Neagră
Imagine ilustrativă. Nave ale Flotei ruse din Marea Neagră

Un depozit, în care se aflau 40 de tone de cereale, a fost distrus, în această dimineață, de un bombardament al trupelor ruse.

Șeful Administrației Regionale de Stat Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko a confirmat informația.

„În Zelenodolsk, inamicul a vizat o întreprindere agricolă. A distrus un depozit care conținea 40 de tone de cereale. Explozia a provocat un incendiu. Nu au fost răniți”, a precizat Reznichenko.

Bombardamentele din această dimineață, 30 iunie, au vizat și localitatea Velika Kostromka, aflată, ca și Zelenodolsk, tot în raionul Krivoi Rog, regiunea Dnepropetrovsk, sudul Ucrainei. Au avut loc doar distrugeri materiale, în urma bombardamentelor, nefiind înregistrate victime, potrivit lui Reznichenko.

Comunitățile locale din raionul Krivoi Rog sunt supuse permanent tirurilor de artilerie rusești, deoarece sunt situate lângă limita administrativă cu regiunea Herson, controlată aproape în totalitate de forțele Moscovei.

 

O primă navă încărcată cu cereale, sub protecția forțelor ruse, a plecat din Ucraina spre „țările prietene”

 

Pe de altă parte, tot azi, potrivit Agerpres, care citează AFP, o primă navă încărcată cu 7.000 de tone de cereale, sub protecţia marinei ruse, a părăsit portul ucrainean Berdiansk, ocupat de Rusia, au anunţat joi noile autorităţi locale instalate de Moscova.

'După o pauză de mai multe luni, o primă navă pentru transportul mărfurilor a părăsit portul comercial Berdiansk, 7.000 de tone de cereale pleacă spre ţările prietene', a anunţat pe contul său din Telegram şeful administraţiei proruse din regiune, Evgheni Baliţki. Acesta este fost deputat în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) din partea Partidului Regiunilor (prorus) al ex-preşedintelui Viktor Ianukovici, care a fugit în Rusia în iarna lui 2014, după ce a fost înlăturat de la putere de o amplă mişcare de contestare, potrivit media ucrainene.

'Securitatea cargoului este asigurată de nave şi vedete de la baza militară din Novorossiisk a Flotei Rusiei din Marea Neagră', a adăugat el.

Ucraina acuză de săptămâni bune Rusia că îi fură recoltele de grâne din regiunile ocupate de armata rusă în sudul Ucrainei pentru a le vinde ilegal unor ţări străine. Moscova neagă orice fel de furt în acest sens.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel