Forțele ruse atacă simultan pe trei direcții pentru a profita de deficitul de arme al armatei ucrainene - ISW

Militari ucraineni, Foto: Brigada separată 110 mecanizată
Militari ucraineni, Foto: Brigada separată 110 mecanizată

Rușii îi obligă pe ucraineni să-și redistribuie resursele de apărare pe câmpul de luptă, creând astfel vulnerabilități.

Așa cum recunoștea ieri și șeful armatei ucrainenene, sitauția pe frontul din estul Ucrainei este dificilă.

Armata rusă desfășoară acțiuni operaționale în cel puțin trei direcții, care nu sunt unite de un scop strategic comun. Acest lucru ar permite inamicului să obțină un avantaj tactic măcar într-unul dintre sectoarele alese de el.

Așa cum explică analiștii  ISW, Forțele ucrainene vor avea nevoie de un efort din ce în ce mai mare pentru a se apăra împotriva acestor atacuri rusești, dacă statele continuă să întârzie furnizarea de asistență militară.

Potrivit experților, eforturile Rusiei în zona Chasiv Yar și în direcțiile Lîman și Pokrovsky urmăresc obiective importante din punct de vedere operațional. În același timp, aceste operațiuni nu se susțin între ele, așa cum ar părea. Analiștii cred că ocupanții își alternează accentul între direcții diferite, mai degrabă decât să se concentreze pe toate trei în același timp.

În prezent, Forțele Armate ale Ucrainei se confruntă cu o penurie semnificativă atât de obuze de artilerie, cât și de echipamente de apărare aeriană, iar rușii înțeleg asta și speculează momentul. Cu toate acestea, forțele ruse nu au capacitatea de a efectua simultan mai mult de o operațiune eficientă la scară largă, așa cum era înainte.

Potrivit analiștilor, forțele ruse folosesc mai multe eforturi ofensive pentru a reduce capacitățile de apărare ale Ucrainei în fața lipsei de arme. Inamicul îi obligă pe ucraineni să-și redistribuie resursele defensive pe câmpul de luptă, creând astfel vulnerabilități care pot fi exploatate.

Războiul din Ucraina

Forțele armate ale Ucrainei pe câmpul de luptă încearcă să compenseze  deficitul de proiectile  prin creșterea utilizării diferitelor drone de producție internă. Comandantul șef adjunct al Forțelor Armate ale Ucrainei, Vadym Sukharevskyi, a menționat că în 2024, Forțele Armate au primit de aproape trei ori mai multe drone decât în ​​întregul an precedent.

Bloomberg a scris că  războiul din Ucraina intră într-o nouă fază, iar lumea simte deja consecințele Deoarece războiul dintre Rusia și Ucraina provoacă daune instalațiilor de petrol, gaze și energie, daunele colaterale apar pe piețele mondiale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel