Federația Rusă ține în tensiune Marea Baltică: Forțele Navale au început exercițiul maritim operativ-strategic “Scutul Oceanului-2023”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Imagine ilustrativă, cu nave ale Flotei Ruse
Imagine ilustrativă, cu nave ale Flotei Ruse

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 02.08.2023, că peste 30 de nave și vedete de luptă precum și aproape 6.000 de militari participă la exercițiul maritim Scutul Oceanului-2023 din Marea Baltică, pentru verificarea pregătirii forțelor flotei în vederea apărării intereselor naționale, într-un raion de importanță operativă.

“Începând din 02 august, în acvatoriul Mării Baltice, sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov, se desfășoară exercițiul maritim operativ-strategic Scutul Oceanului-2023”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții ministerului, la exercițiu participă peste 30 de nave și vedete de luptă, 20 de nave auxiliare, 30 de aparate de zbor ale Aviației navale și Forțelor Aerocosmice, precum și aproape 6.000 de militari.

“În timpul exercițiului, este planificată verificarea pregătirii forțelor flotei pentru apărarea intereselor naționale ale Federației Ruse, într-un raion de importanță operativă, și coordonarea activității statelor majore de la diferite niveluri pentru conducerea forțelor (trupelor)”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Se așteaptă ca, pe parcursul exercițiului, să fie desfășurate activități de apărare a căilor de comunicații maritime, de transportare a trupelor și mărfurilor militare, precum și de protecție a litoralului maritim.

“În total, este planificată executarea a peste 200 de acțiuni militare, inclusiv cu întrebuințarea practică a armamentelor din dotare”, au informat reprezentanții ministerului.

“După încheierea exercițiului, navele de luptă și auxiliare vor executa marșuri interflote și vor reveni în punctele de dislocare permanentă, iar aviația va reveni pe aerodromurile sale”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Comentariul autorului: În prezent, la Kronștadt și Sankt Petersburg sunt concentrate forțe și mijloace din cadrul tuturor flotelor aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse. Acestea au participat la Parada navală principală din 30 iulie desfășurată în zona Mării Baltice cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Toate aceste forțe vor lua parte la exercițiul operativ-strategic Scutul Oceanului, care se desfășoară în mod tradițional începând din anul 2019.

Este posibil ca, episoade planificate în cadrul exercițiului să se desfășoare și în alte zone, precum Marea Mediterană, Marea Barents sau Oceanul Pacific.

Sursa: militarynews.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel