Forțele de reacție operativă ale OTSC, exerciții comune în Kazahstan. Rusia nu renunță la repetițiile militare, în ciuda problemelor uriașe din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Kazahstan a informat, pe 22.09.2022, că, în perioada 26 septembrie - 08 octombrie, pe teritoriul Kazahstanului, vor fi executate mai multe exerciții comune ale Forțelor colective de reacție operativă (FCRO) ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

“De pe 26 septembrie și până pe 08 octombrie, în regiunile Jambyl și Almaty, se vor desfășura exercițiile Cooperarea-2022, Căutarea-2022 și Echelon-2022, cu FCRO ale OTSC. Pentru aceasta, în perioada 22-30 septembrie, în țara noastră sosesc contingentele militare ale statelor membre ale OTSC”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului kazah al apărării, preluat de agenția rusă Tass.

Reprezentanții Ministerului Apărării din Kazahstan au menționat că deplasarea contingentelor militare se va efectua în diverse moduri: pe calea ferată, cu transportul aerian și cu echipamentele militare pe roți.

“Pe timpul deplasării, subunitățile vor rezolva probleme privind apărarea antiaeriană și asigurarea multilaterală a acestora”, a concluzionat Serviciul de presă al ministerului.

Din cadrul OTSC fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

Comentariul autorului:

Cele trei exerciții tactice se desfășoară anual cu FCRO ale OTSC, de regulă, în perioada septembrie-octombrie. Acestea fac parte din exercițiul operativ-strategic Frăție în luptă.

În cursul anului 2021, exercițiile tactice au fost executate în poligoanele Harb-Maidon și Momirak din Tadjikistan, cu participarea a aproximativ 1.500 de militari.

În cadrul OTSC sunt constituite trei tipuri de forțe colective, respectiv Forțele colective de reacție rapidă, Forțele colective de reacție operativă și Forțele colective de menținere a păcii. Acestea desfășoară diferite tipuri de exerciții comune, dar și participă la misiuni specifice în zona de responsabilitate a OTSC.

De exemplu, Forțele colective de menținere a păcii au fost desfășurate la începutul lunii ianuarie din acest an în Kazahstan, pentru rezolvarea situației de criză apărute în această țară. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel